Jégesővel tarolja le a vihar Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Jégesővel tarolja le a vihar Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Pénteken és szombaton is heves zivatarok léphetik át a nyugati határt. Károkozó jégeső, szélvihar kísérheti őket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt péntekre, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csanád-Csongrád megyében pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtökön északkeleten voltak a kedvezőek a feltételek a heves zivatarok számára. A Nyírségben egy szupercella vonult át károkozó jégesővel, felhőszakadással. Ám a heves zivatarok veszélye a következő napokban is felettünk fog lebegni - írja az Időkép.

Péntek délután egy gyenge hidegfront indíthatja be a légkört tőlünk nyugatra, és Ausztria, Szlovénia, illetve Horvátország felől heves zivatargócok, szupercellák léphetik át nyugati határainkat. A legintenzívebb zivatargócokat károkozó, akár 5 centinél nagyobb jégeső, szélvihar (90-110 km/h-t meghaladó lökések), kiadós felhőszakadás kísérheti. A jelenlegi forgatókönyvek szerint a Nyugat- és Dél-Dunántúlt érinthetik legnagyobb eséllyel a heves cellák, de az egyre frissebb előrejelzések függvényében még változhat a helyzet. Szombaton délután is a péntekihez hasonló helyzet jöhet. Ismét nyugat felől érkező heves zivatarokra van kilátás.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?