Jégesővel tarolja le a vihar Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Jégesővel tarolja le a vihar Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Pénteken és szombaton is heves zivatarok léphetik át a nyugati határt. Károkozó jégeső, szélvihar kísérheti őket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az egész országra figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt péntekre, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csanád-Csongrád megyében pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. 

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtökön északkeleten voltak a kedvezőek a feltételek a heves zivatarok számára. A Nyírségben egy szupercella vonult át károkozó jégesővel, felhőszakadással. Ám a heves zivatarok veszélye a következő napokban is felettünk fog lebegni - írja az Időkép.

Péntek délután egy gyenge hidegfront indíthatja be a légkört tőlünk nyugatra, és Ausztria, Szlovénia, illetve Horvátország felől heves zivatargócok, szupercellák léphetik át nyugati határainkat. A legintenzívebb zivatargócokat károkozó, akár 5 centinél nagyobb jégeső, szélvihar (90-110 km/h-t meghaladó lökések), kiadós felhőszakadás kísérheti. A jelenlegi forgatókönyvek szerint a Nyugat- és Dél-Dunántúlt érinthetik legnagyobb eséllyel a heves cellák, de az egyre frissebb előrejelzések függvényében még változhat a helyzet. Szombaton délután is a péntekihez hasonló helyzet jöhet. Ismét nyugat felől érkező heves zivatarokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Stop stressz! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?