Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.28. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.28. péntek

agrarszektor.hu
A legfeljebb csepergő esőt itt-ott okozó felhőzet délután az északkeleti tájakat is elhagyja, de eközben az északi megyék fölé újból érkeznek vastagabb felhők - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.07.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.07.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.07.28.) napon.

2023.07.28. péntek: A legfeljebb csepergő esőt itt-ott okozó felhőzet délután az északkeleti tájakat is elhagyja, de eközben az északi megyék fölé újból érkeznek vastagabb felhők. Ezekből arrafelé kevés helyen zápor, az Észak-Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli tájakon ezzel szemben derült vagy gyengén felhős lesz az ég. A délnyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28 és 31 fok között alakul.
Késő estére 19 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

A következő napon várható időjárás

2023.07.29 szombat: Általában sok napsütés valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként azonban erőteljesebb is lehet a gomolyfelhő-képződés. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a délnyugati, nyugati szél. Délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ennyire könnyű a poloskák ellen védekezni: ezek a trükkök tényleg működnek

Egy év sem telhet el poloskák nélkül, de fontos, hogy ne essünk pánikba, ha a kertünkben vagy épp az otthonunkban találkozunk velük. Számos egyszerű praktika létezik, melyek segítségével könnyen megszabadulhatunk tőlük. Bár a legjobb módszer a megelőzés, sokszor a legnagyobb igyekezet ellenére is megjelenthetnek itt-ott. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mit tehetünk a nemkívánatos vendégek ellen.

Óriási változás az öntözésben Magyarországon: ez vár a gazdákra a jövőben

Míg az 1970-es években közel 400 ezer hektár öntözött terület volt Magyarországon, addig az elmúlt években ez 100-110 ezer hektárra csökkent - tudatta az Agrárszektorral a Nemzeti Földügyi Központ (NFK). Kiemelték azonban, hogy 1-3 éven belül változás állhat be, és az öntözött területek megduplázódhatnak hazánkban, köszönhetően részben annak, hogy egyre több az öntözési közösség, és az azokhoz kapcsolódó beruházások. A szervezet azt is elárulta lapunknak, hogy mi indokolta az öntözéses gazdálkodásról szóló 2019. évi CXIII. törvény módosítását, és miért volt szükség a "fenntartható vízgazdálkodási közösség" fogalmának bevezetésére.

Jön az év nagy agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia!

November 29-30-án rendezi meg a Portfolio Csoport az év vége egyik legnagyobb agráreseményét, az Agrárszektor Konferenciát. A kétnapos szakmai esemény egyedülálló programkínálattal nyújt mértékadó gazdálkodási és üzleti információkat az agrárium szereplői számára, emellett pedig lehetőséget kínál a networkingre és a szakmai kapcsolatépítésre is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nyílik Budapest első elit idősotthona: ilyen áloméletet vehet magának egy tehetős nyugdíjas

2023. augusztus 31-én nyitja meg kapuit Budapest második kerületében a Rege Residence Szépkorúak Otthona. Az intézmény a luxus elhelyezés és a különféle kényelmi, kulturális szolgáltatások mellett a szépkorúak egészségügyi szükségleteinek kielégítésére is nagy hangsúlyt fektet. A Pénzcentrum most Dr. Nagy Viktor főigazgatóval beszélgetett arról, mitől egyedülálló Magyarországon egy ilyen idősotthon és általában milyen a magyar idősgondozás helyzete.

Filléres házi kekszek: mutatjuk, hogyan készíts gyors és egészséges nassolnivalót!

Időnként még azoknak is szüksége van némi nassolnivalóra, akik egyébként kínosan ügyelnek az alakjukra, hiszen sokszor maga a bűnözés adja meg a kellő lendületet a diétához – sőt, egy kis nassolás még a lelki állapotunknak is jót tesz! Cikkünkben 3 szuper házi kekszet mutatunk be kipróbált receptekkel, köztük cukormentesen, sőt, glutén- vagy tejmentesen elkészíthető variációkat is felsorakoztatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?