Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.02. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.02. szerda

agrarszektor.hu
Délelőtt a keleti határnál még több lehet a felhő és ott, valamint az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.08.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.08.02.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.08.02.) napon.

2023.08.02. szerda: Délelőtt a keleti határnál még több lehet a felhő és ott, valamint az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor. Ezt követően mindenütt napos idő várható fátyol- és kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A nyugati, majd a déliesre forduló szél főként az ország északi felén megélénkül, Sopron térségében erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyeknél melegfronti hatások tapasztalhatók.

A következő napon várható időjárás

2023.08.03 csütörtök: Általában gomolyfelhős, napos idő valószínű, de északon és nyugaton erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott van nagyobb esélye zápornak, zivatarnak. Emellett az északnyugati tájakon néhol zárt is maradhat a felhőtakaró. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A csúcsérték 25 és 35 fok között valószínű, északnyugatról délkelet felé haladva lesz fokozatosan egyre melegebb.

Friss híreink:

Csökkenő fogyasztás, emelkedő import, hasztalan áremelési kísérletek

Nagyfokú bizonytalanság uralkodik a zöldség-gyümölcs termékpályákon, amelyet régi problémák és újkeletű nehézségek egyaránt sújtanak. Jellemző trend, hogy egyre kevésbé kezelhető a feldolgozók számára az időjárásból fakadó termelésbiztonsági nehézségek külpiaci érvényesítése, az ezek enyhítését célzó technológiai beruházásokat nem képes kitermelni a termelői oldal, valamint régóta fennáll a szerződéses fegyelem hiányosságaiból adódó problémák sora is. Újabb nehézség az is, hogy a feldolgozók bizonyos gyümölcsök esetén egyre inkább az importalapanyag felé fordulnak, a jogos áremelési igényeket sem tudják elfogadni a termékpálya résztvevői. A borús összképet tovább rontja, hogy a magas infláció és a csökkenő vásárlóerő miatt jelentős mértékben visszaesett a fogyasztás.

Fillérekért veszik itt a szilvát a magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

Tavaly megközelítőleg 7 ezer hektáron termesztettek szilvát a magyar gazdák. A 2022-es tavaszi fagyok, majd az egész országot letaroló történelmi aszály után átlag alatti, megközelítőleg 50-60 ezer tonnás lett a hazai termés. A hosszan tartó vízhiányos időszak miatt azonban aggódtak a termelők, mivel annak a hatásai átnyúlthattak az idei évre. De milyen kilátások vonatkoznak az idei évre? Mire számíthatnak a termelők, és milyen lehetőségei vannak a fogyasztóknak? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Megjött a friss jelentés: meglepő eredménnyel zárulhat az aratás idén

2023. július 16-ig a kalászosok teljes termőterületének 60,8 százalékáról, közel 1 millió hektárról 5,5 millió tonna gabonát takarítottak be Magyarországon. Az őszi búza összes területe 1 millió hektár, a betakarított terület ennek több mint a felét tette ki, melyről eddig 3 millió tonna őszi búzát arattak le. Az adott dátum idején a végéhez közeledett az őszi árpa aratása is, míg a tavaszi árpa esetében az aratás a termőterület 65,5 százalékán fejeződött már be. A gyümölcsfélék közül a meggy szedése 90,7 százalékos készültséget mutatott július 16-án. Az országos átlag a tavalyihoz képest 12,5 százalékkal több, 6,7 tonna/hektár volt. A kajszitermés az elmúlt év kimagasló termésátlagához képest 2023-ban gyengébben alakult, az őszibarack termésátlaga azonban 15 százalékkal magasabb az előző évihez képest.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Jó pénzt hozhat a legális nyugdíjtrükk: ma is működik, szinte bárki százazreket kaszálhat vele

A nyugdíjrendszer körüli bizonytalanság és magyarok egyre tudatosabb hozzáállása miatt soha nem látott népszerűségnek örvendenek az utóbbi években az államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarítások. Az ilyen öngondoskodási formák iránti rendkívüli érdeklődés a kedvező kondíciók mellett az utánuk igényelhető adóvisszatérítésnek is köszönhető. A nyugdíjbiztosítások esetében viszont van ezen felül egy érdekes kiskapu is, amivel még többen juthatnak ingyen százezrekhez. Mutatjuk ki élhet a lehetőséggel.

Tömegeket vonz idén nyáron ez a hely: itt található Magyarország legszebb erdeje is

2023-ban a turizmus apránként visszatért a megszokott kerékvágásba, derül ki a legfrissebb statisztikai adatokból, ami a vendégéjszakákra és a turisztikai attrakciók látogatottságára vonatkozik. Hajdú-Bihar megyében és székhelyén, a cívisek városában, Debrecenben sincs ez másként. De mi az oka annak, hogy évről évre egyre többen választják egész évben, idén nyáron pedig különösen sokan utazásuk, nyaralásuk helyszínéül Debrecent? Az csak hab a tortán, hogy az itt található Nagyerdőt szavazták meg az Agrárminisztérium felhívásán az ország legszebb erdejének, és a Tripadvisor listáján is előkelő helyet foglal el: Magyarországon az egyik legjobb attrakció szerintük a Nagyerdei Park. Mutatjuk, miért érdemes eltölteni itt néhány napot vagy akár hetet kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?