Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.05. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.05. szombat

agrarszektor.hu
A Dunántúlon napközben már jellemzően eső várható, ez a csapadékzóna napközben lassan kelet felé terjeszkedik, helyeződik - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.08.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.08.05.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.08.05.) napon.

2023.08.05. szombat: A Dunántúlon napközben már jellemzően eső várható, ez a csapadékzóna napközben lassan kelet felé terjeszkedik, helyeződik. Előterében az ország keleti felén délelőtt némileg csökken a csapadékhajlam, ám délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása. A zivatarokat nagyobb területen felhőszakadás, néhol károkozó szélroham, jégeső is kísérheti. Az északias szél időnként megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 35 fok között valószínű, kelet, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre. Késő estére 17 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.08.06 vasárnap: A nap első felében felhős idő valószínű, majd a délután folyamán szakadozni kezd a felhőtakaró. Többfelé kell esőre, záporra, zivatarra egyaránt számítani. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Délutántól lassanként csökken a csapadékhajlam. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 26 fok között alakul. A csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Sokan termesztenek otthon paradicsomot, de rosszul gondozzák: itt rontják el

A paradicsom az egyik legnépszerűbb zöldség a magyar kertekben, rengetegen ültetik, és akár kevés odafigyeléssel is nagy mennyiségű termést takaríthatunk be róla. Habár valóban nem a legnehezebb paradicsomot termeszteni, azért nem árt odafigyelni néhány dologra, könnyen lehet ugyanis, hogy a környezeti tényezők, vagy a saját gondatlanságunk, esetleg valamilyen kártevő miatt károk keletkeznek a növényben. Összegyűjtöttük a 9 leggyakoribb problémát, amely a paradicsomtermesztés során felmerülhet, megmutatjuk azt is, mik okozhatják őket, illetve, mi lehet a megoldás rájuk.

Őrület, ami a boltokban történik: ennyiért árulják most a tejtermékeket itthon

A tejtermékeket mi, magyarok örömmel és rendszeresen fogyasztjuk, ám tavaly szinte sosem látott drágulás vette kezdetét ezen termékek esetében is. Sokak nagy kedvence, a sajt hónapokig szinte luxuscikknek számított, mára azonban mérséklődtek valamelyest az árak. Vegyes egyelőre a kép az ágazatban, hallhatunk további csökkenésekről és drágulásokról is. Alábbi cikkünkből kiderül, hogy milyen jelenleg a helyzet a szektorban és, hogy milyen árakkal találkozhatunk a tavalyiakhoz képest.

Ezt sokan nem tudják: azonnal cseréld ki a földet a növények alatt, ha ezt látod

Sokan nem is gondolnak arra, mennyire fontos a virágföld cseréje a növények alatt, pedig a talaj egy idő után elöregedik és kevesebb tápanyag lesz benne. Ugyanakkor nemcsak természetes okok vezethetnek a cseréhez, könnyen lehet ugyanis, hogy mi követtünk el hibát a növény gondozása során. Összegyűjtöttünk minden hasznos tudnivalót, amit a virágföld cseréjével kapcsolatban tudni érdemes, és azt is megmutatjuk, mikor és hogyan tegyük ezt meg. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Bárki padlásán ott lapulhat ez a kincset érő játék: most éri meg eladni, imádják a gyűjtők

Hónapok óta Barbie-lázban ég az egész ország, ami miatt egyre többen keresik a híres babákat a játékboltokba vagy online. Ezzel párhuzamosan pedig sokan körülnéznek otthon is: előkeresik az évekkel ezelőtt eltett játékaikat. Azonban ezek között a régi Barbie-k között nem csak a nosztalgia miatt érdemes nézelődni. Egy-egy különlegesebb darab ugyanis az eredeti árának a sokszorosát is érheti. A játékok ugyanis befektetésnek sem utolsóak, főként akkor, ha egy ritka, jóállapotú ritkaságra bukkanunk vagy sikerül egy új, limitált szériás játékot találnunk jóáron.

Ezekre a csapdákra nagyon figyelj, ha jogsit szeretnél: tízezreket spórolhatsz, ha ezt tudod

A KSH adatai szerint 2022 decemberében átlagosan 304 510 forintba került egy autóvezetői tanfolyam Magyarországon, ami 23,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 2021 végén még csak valamivel több mint 247 ezer forintot kellett kifizetni érte. Ezek az adatok azonban csalókák, ugyanis az alap órákkal és óradíjakkal számolnak, valamint a vizsgadíjakat sem tartalmazzák. Utánajártunk, valójában mennyibe kerül ma egy B kategóriás jogosítvány megszerzése, és mire figyeljen, aki tanulóként jelentkezik egy autósiskolába. Ugyanis van néhány szempont, amiket figyelembe véve rengeteget spórolhat, vagy éppen jóval többet otthagyhat a végelszámolásnál, mire a kezébe kapja a jogsit.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?