Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.15. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.15. kedd

agrarszektor.hu
Alapvetően továbbra is derült, napos idő várható, azonban különösen a délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a főként közép- és magasszintű felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.08.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.08.15.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.08.15.) napon.

2023.08.15. kedd: Alapvetően továbbra is derült, napos idő várható, azonban különösen a délutáni óráktól délkelet felől megnövekszik a főként közép- és magasszintű felhőzet. Gyenge záporeső délutánig, késő délutánig legfeljebb egy-egy helyen lehet, majd elsősorban az Alföldön már növekszik a zápor, zivatar esélye. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás. Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő.

A következő napon várható időjárás

2023.08.16 szerda: Napos idő valószínű erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. Elszórt jelleggel, a nap bármely szakában előfordulhat zápor, zivatar. Zivatarokat leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. A csúcsérték 29 és 34 fok között várható.

Friss híreink:

Véget ért az olcsó élelmiszerek kora: itthon senki ne számítson árcsökkenésre

Már másfél hónapja él az élelmiszerboltok meghatározott körére előírt kötelező akciózás, amely végül felváltotta az élelmiszerárstopot. A kormány folyamatosan közli, hogy milyen rendkívüli csökkenések figyelhetők meg az élelmiszerárak, a KSH ennél sokkal óvatosabb adatokat közöl, az agrárközgazdász szerint azonban a látszat csalóka, mert amíg egyes termékeknél valóban lehet némi árcsökkenés, másoknál épp az ellenkező előjelű folyamat, a drágulás figyelhető meg. Bármi is történjen azonban a következő hónapokban, egy dolgot biztosra vehetnek a magyar vásárlók, hogy hazánkban az élelmiszerárak gyakorlatilag utolérték a nyugat-európai árszintet, emiatt azonban nem várható komolyabb árcsökkenés a jövőben. A szakember kereken kimondta: véget ért az olcsó élelmiszerek kora.

Sorra adják fel a méhészek - nincs már jövője az ágazatnak?

Egyre kétségbeejtőbb a méhészek helyzete, de nem csak Magyarországon, az Európai Unió többi nagy méztermelő országában is. Hiába adott jó mézet a napraforgó, a méhészeknek semmi okuk nincs az örömre: az uniós mézpiacok befagytak, gyakorlatilag nincs semmi felvásárlás, és még ha fel is bukkan egy-két hirdetés, olyan alacsony árat kínálnának a mézért, hogy azon nem éri meg értékesíteni. Az ágazatban egyre inkább eluralkodik a világvége-hangulat, egyre több magyar méhész gondolkodik azon, hogy végleg hátat fordít a szakmának. A közkeletű vélekedés szerint ha az Európai Unió nem tesz határozott lépéseket a termelői védelme érdekében, akkor annak a jövőben katasztrofális következményei lehetnek a méhészeti ágazatra és a mezőgazdaságra nézve is.

Fillérekért juthatsz így hozzá a zöldséghez: mutatjuk, hogy szerezd be olcsón

Régen egyértelmű volt, hogy a zöldségek, egynyári virágok magjaiból érésükkor mindenki szedett, és ezt vetette el a következő év tavaszán. Ma ez már nem ennyire egyszerű, lévén az F1-es hibrid növények esetén a második utódnemzedék (sokszor a beépített fajtavédelem miatt is) lehet, hogy nem is hasonlít majd az elsőhöz. Tehát az idei szép nagy paradicsomokból szedett magokból - ha az egy hibrid fajta volt - jövőre jó eséllyel kicsi, kevés és nem ízletes paradicsomunk lesz.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így kezdene új életet rengeteg magyar: tényleg milliókat lehet kaszálni néhány hónap alatt?

Már korábban is felhívtuk rá az olvasóink figyelmét, hogy a TikTokot pörgetve olyan videókba ütközhetünk, melyek a külföldi, befektetési célú ingatlanvásárlást népszerűsítik. Legutóbb egy olyan tartalomgyártót mutattunk be, aki a spanyolországi ingatlanpiacon tevékenykedik, most azonban a világ túloldalán fekvő Thaiföld ingatlanjait ajánló videósra bukkantunk. De vajon milyen kockázatai lehetnek egy thaiföldi lakásvásárlásnak?

Horror árakkal indul a 2023/24-es tanév: nincs mese, ezt ki kell fizetnie a szülőknek

Idén kiemelten fontos szerepe lehet annak, hogy milyen áron szerezhetők be a tanszerek, hiszen a magyarok igencsak árérzékenyek lettek, ami a tartósan kétszámjegyű infláció és a fizetések reálértékének a csökkenése mellett nem csoda. Egyes boltláncok ,például a Lidl, számos terméket, színes ceruzákat, rajzlapokat, temperákat, festékeket, vonalzókat és körzőket tavalyi áron kínálnak a vásárlóknak, de még így is jelentős többletkiadással számolhatnak az iskolát, pláne az egyetemet szeptemberben elkezdő vagy folytató diákok szülei. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?