Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.17. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.17. csütörtök

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, és elszórt jelleggel várható zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a keleti országrészben - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.08.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.08.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.08.17.) napon.

2023.08.17. csütörtök: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, és elszórt jelleggel várható zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. A többnyire mérsékelt keleti, délkeleti szél napközben időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet délután 27 és 32, késő este 20, 25 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.08.18 péntek: Napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. Csak zivatar térségében erősödhet meg a szél. Hajnalban általában 16, 21 fok között, a hidegre hajlamos helyeken 16 fok alatt alakul a hőmérséklet. Délutánra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Drága lesz a lecsó: már nyugati árszinteken vannak a hozzávalók itthon

Az biztos, hogy a nyár egyik elengedhetetlen étele a magyar háztartásoknál a lecsó, ahogy azonban minden élelmiszer, úgy ennek az alapanyagai is jelentősen megdrágultak az elmúlt időszakban. Az utóbbi körülbelül öt évben folyamatos a paradicsom és a paprika éves átlagárának emelkedése, és ma már elmondható, hogy nincsenek jelentős különbségek éves szinten egy holland és egy magyar paradicsom ára között - tájékoztatta az Agrárszektort a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Közölték, áprilistól-novemberig önellátóak vagyunk a két zöldségből, a köztes időszakban jellemzően Hollandiából és Spanyolországból, esetleg Marokkóból, Törökországból vagy Egyiptomból érkező áru is kapható itthon.

Deszikkálás drónról – napokon belül várható a döntés

Napokon belül várható a deszikkálószerek légi kijuttatásának elbírálása, és bár a döntés nem vehető biztosra, a termelők bíznak a pozitív elbírálásban. Az első rénézésre szűk növényvédelmi részletkérdésnek tűnő döntés azért jelentős, mert a hazai napraforgó-állomány csaknem tizede nőtt olyan magasra, hogy a hagyományos, gépes kijuttatás nehézségekbe ütközne. A mintegy 60 ezer hektárnyi területen a bőven két méter feletti növények drónos deszikkálása ugyanakkor korántsem egyszerű döntés az elsodródás veszélye miatt, amelyhez már egy kis szellő is elegendő. További probléma, hogy még engedélyezés esetén is fennáll az a piaci helyzet, hogy nem lesz egyszerű készítményt szerezni.

Egyre zavarosabbá válnak az élelmiszerárak a jövőben: ezt jó lesz megszokni

Az élelmiszerárak globálisan egyre kaotikusabbá válnak. A klímaváltozással küzdő európai és magyar élelmiszeripar pedig egy új kifejezést kell megtanuljon, ez pedig a hőséginfláció.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutál áron mérik az Ország Tortáját: 500 forinttal többet is rádverhetnek egy szeletért 2023-ban

2023-ban a Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el a Magyarország tortája címet, melyet a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál nevezett a versenyre. Ahogy minden évben, idén is nagy érdeklődés övezi a tortát, melyet augusztus 19-től kóstolhatnak meg a vendégek az árusító helyeken. A negyedik éve tartó válságos időszak azonban nagy kihívás elé állították a magyar cukrászdákat, így feltételezhetően kevesebb helyen, drágábban lehet majd megkóstolni Magyarország Tortáját, mint a korábbi években. A Pénzcentrum végigkérdezte a cukrászdákat, amelyek 2022-ben árusították az ország tortáját, hogy idén is elkészítik-e a süteményt, és várhatóan mennyibe fog kerülni. Arról is érdeklődtünk a cukrászoknál, számítanak-e forgalomcsökkenésre az infláció miatt.

Elképesztő árak várnak az egyetemistákra: kollégium, lakás vagy albérlet, ez itt a kérdés

Az idei évben a megszokottnál jóval többen, mintegy 126 ezren jelentkeztek felsőoktatási képzésre, ami a 2022-es adatokhoz képest körülbelül 27 ezer fős növekedést jelent.  A legtöbb hallgató számára a továbbtanulás nemcsak egy új intézményt, de egy új városba költözést is jelent, gyakran több száz kilométer távolságra a lakóhelyüktől. Elindult tehát július végén, és augusztusban még javában tart a vadászat a minél kedvezőbb lakhatási lehetőségekért. Van, aki kollégiumi férőhelyre hajt, mások lakásbérlésre, esetleg vásárlásra készülnek, de arányaiban mégis a legtöbb egyetemista albérlet után kutat még augusztus közepén is. Az árak pedig igencsak megemelkedtek a növekvő kereslet miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?