Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.01. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.01. vasárnap

agrarszektor.hu
A pára-, ködfoltok feloszlását követően, a napos időt fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.10.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.10.01.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.10.01.) napon.

2023.10.01. vasárnap: A pára-, ködfoltok feloszlását követően, a napos időt fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg. Az ország északi, északkeleti felén lehet több a felhő. Számottevő csapadék nem várható. Az északi szél helyenként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.
Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.10.02 hétfő: Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt marad a légmozgás. A csúcsérték 20 és 28 fok között valószínű.

Friss híreink:

Az ausztrálok nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek lephetik el a földeket

A SwarmFarm Robotics bejelentette, hogy 2024 áprilisában elindítja a Dock and Refill technológiát. Ez a fejlesztés lehetővé teszi az ausztrál cég robotjai számára, hogy önállóan feltankolják és feltöltsék magukat.

Akár a kerted sorsa is múlhat rajta: ezt sok magyar mégis elfelejti ősszel

Az őszi kerti munkacsúcs lezajlását követően több olyan munkafolyamatot is érdemes elvégezni a kiskertekben, melyekkel már a következő évi termesztést segítjük. Ha rendezetten „rakjuk el” a kertet télire, akkor rendezetten találjuk tavasszal, és ez sok kellemetlenségtől kíméli meg a hobbikertészt.

Visszafelé sülhet el a védőoltás – súlyos döntést hozott Amerika

Az amerikai kormány pénteken közölte, hogy Franciaország azon döntése, hogy a kacsákat beoltja a madárinfluenza ellen, október 1-jétől korlátozza a francia baromfi importját – írja a Reuters. Mint ismert, Franciaország októberben kezdi meg a kacsák oltásának előírását, így a francia mezőgazdasági minisztérium tisztviselői szerint a világon elsőként indít országos oltási kampányt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókat bukhat, aki nem lépett időben: rengeteg magyar fázhat rá az új napelem-rendeletre

Kevesebb, mint két héttel ezelőtt jelent meg a rendelet, amely szerint az, aki szeptember 7. előtt leadta az igénylését, vagy már használatban van a napelemrendszere, annak az elkövetkezendő 10 évben marad a szaldó elszámolás. A kérdések pedig adottak: milyen hatással lesz a rendelet a napelem szektorra? Hogyan érinti az ingatlanpiacot a változás, egyáltalán mennyire lettek népszerűek az energetikailag korszerűbb ingatlanok az elmúlt egy év során? Többek között ezekre a kérdésekre kereste most a Pénzcentrum szakértők segítségével a válaszokat.

Így készül a magyarok kedvenc luxuslekvárja: 5000 Ft is lehet kilója, de nincs párja

A hazai szilva szezonja a sokféleségének köszönhetően júliustól egészen október közepéig tart, az ország keleti csücskében előszeretettel termesztett, máshol alig ismert tájfajták azonban egészen október közepéig-végéig teremnek. Ezekből készül az országszerte, sőt határon túl is ismert és kedvelt szatmári szilvalekvár, amit üstben, majdnem egy egész napig főznek, semmit nem tesznek hozzá, az íze mégis utánozhatatlanul finom. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?