2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Hatalmas eső tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legdurvább

Hatalmas eső tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legdurvább

agrarszektor.hu
Fél havi eső áztatta néhol az országot, a Pécs-Mátra tengely mentén mérték a legtöbb csapadékot 24 óra alatt. Mindez azt is jelenti, hogy ezeken a területeken végre fellélegezhettek a földek, a növények és a gazdák is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hullámzó frontrendszer alakítja a hosszú hétvége időjárását, amelynek a mezőgazdasággal foglalkozók kimondottan örülnek, mert ha nem is mindenhol, de sok helyen már érdemi csapadék hullott: a legtöbb eső a Pécs-Budapest-Mátra sávban esett - írja az Időkép. Az Időkép dinnyeberki, dömsödi és piszkéstetői állomása áll az elmúlt 24 órát tekintve a dobogó első helyén, 26 mm-rel. Ez októbert tekintve pont egy fél havi átlagos csapadéknak felel meg. Ezt követően számottevő csapadék kedden, az esti órákban érkezhet nyugatra és délre, eső és záporok formájában. Szerdán reggel viszont országszerte szükség lesz az esernyőkre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31