Óriáscégek szállnak be a talajmegújító művelésbe

Óriáscégek szállnak be a talajmegújító művelésbe

agrarszektor.hu
A General Mills és a Walmart a múlt héten jelentett be egy programot, amelynek célja, hogy 2030-ig 600 ezer hektáron támogassák a regeneratív mezőgazdaság bevezetését az Egyesült Államokban. Ez körülbelül akkora területet jelent, ahonnan a General Mills a Walmart és a Sam's Club által értékesített termékeihez szükséges kulcsfontosságú alapanyagokat szerzi be - írja a Star Herald.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A kezdeti projekteket a National Fish and Wildlife Foundation által kezelt támogatásokból támogatják, és a regeneratív mezőgazdaság eredményeinek előmozdítására törekszenek különböző kultúrákban, köztük a búzában, hét Great Plains államban, köztük Nebraskában.

Saját ellátásra készülnek

"E partnerségen keresztül kéz a kézben fogunk dolgozni a Walmarttal és a Sam's Clubbal, hogy segítsük a földterületek regenerálását azokban a kulcsfontosságú régiókban, ahonnan a közös üzletünkhöz szükséges alapanyagokat szerezzük be" - mondta Jon Nudi, a General Mills észak-amerikai kiskereskedelmi csoportjának elnöke egy nyilatkozatban.

Izgatottan várjuk a lehetőséget, hogy termékeinket, köztük a Pillsbury hűtőtésztát és a Blue Buffalo állateledelt és jutalomfalatokat, kereskedőink és gazdálkodó partnereink segítségével fenntarthatóbb módon juttassuk el a Walmart polcaira.

A vállalatok szerint a regeneratív mezőgazdaság segíthet az éghajlatváltozás kezelésében. Az erőfeszítés hét amerikai államot céloz meg: Nebraskát, Észak-Dakotát, Dél-Dakotát, Kansast, Oklahomát, Coloradót és Minnesotát, ahol a General Mills globális központja található.

Környezeti célokat tartanak szem előtt

A program keretében a National Fish and Wildlife Foundation pénzügyi támogatást nyújt a helyi támogatott szervezeteknek két céllal: a rendszerváltás révén támogatja a regeneratív mezőgazdasági termelésre való átállást az Egyesült Államokban, és a talaj egészségét, a vízgyűjtő területeket, a biológiai sokféleséget, az éghajlatváltozást és a gazdálkodók gazdasági ellenálló képességét javító erőfeszítések révén növeli a gazdálkodók rugalmasabb hozamainak lehetőségét.

A General Mills és a Walmart közös erőfeszítése révén a General Mills túllépi azt a célját, hogy 2030-ig 1 millió hektáron előmozdítsa a regeneratív mezőgazdaság bevezetését, és hozzájárul a Walmartnak a Walmart Alapítvánnyal együttműködve kitűzött céljához, hogy 2030-ig legalább 50 millió hektár földterületet védjen, fenntarthatóbb módon kezeljen vagy állítson helyre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?