Óriáscégek szállnak be a talajmegújító művelésbe

Óriáscégek szállnak be a talajmegújító művelésbe

agrarszektor.hu
A General Mills és a Walmart a múlt héten jelentett be egy programot, amelynek célja, hogy 2030-ig 600 ezer hektáron támogassák a regeneratív mezőgazdaság bevezetését az Egyesült Államokban. Ez körülbelül akkora területet jelent, ahonnan a General Mills a Walmart és a Sam's Club által értékesített termékeihez szükséges kulcsfontosságú alapanyagokat szerzi be - írja a Star Herald.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A kezdeti projekteket a National Fish and Wildlife Foundation által kezelt támogatásokból támogatják, és a regeneratív mezőgazdaság eredményeinek előmozdítására törekszenek különböző kultúrákban, köztük a búzában, hét Great Plains államban, köztük Nebraskában.

Saját ellátásra készülnek

"E partnerségen keresztül kéz a kézben fogunk dolgozni a Walmarttal és a Sam's Clubbal, hogy segítsük a földterületek regenerálását azokban a kulcsfontosságú régiókban, ahonnan a közös üzletünkhöz szükséges alapanyagokat szerezzük be" - mondta Jon Nudi, a General Mills észak-amerikai kiskereskedelmi csoportjának elnöke egy nyilatkozatban.

Izgatottan várjuk a lehetőséget, hogy termékeinket, köztük a Pillsbury hűtőtésztát és a Blue Buffalo állateledelt és jutalomfalatokat, kereskedőink és gazdálkodó partnereink segítségével fenntarthatóbb módon juttassuk el a Walmart polcaira.

A vállalatok szerint a regeneratív mezőgazdaság segíthet az éghajlatváltozás kezelésében. Az erőfeszítés hét amerikai államot céloz meg: Nebraskát, Észak-Dakotát, Dél-Dakotát, Kansast, Oklahomát, Coloradót és Minnesotát, ahol a General Mills globális központja található.

Környezeti célokat tartanak szem előtt

A program keretében a National Fish and Wildlife Foundation pénzügyi támogatást nyújt a helyi támogatott szervezeteknek két céllal: a rendszerváltás révén támogatja a regeneratív mezőgazdasági termelésre való átállást az Egyesült Államokban, és a talaj egészségét, a vízgyűjtő területeket, a biológiai sokféleséget, az éghajlatváltozást és a gazdálkodók gazdasági ellenálló képességét javító erőfeszítések révén növeli a gazdálkodók rugalmasabb hozamainak lehetőségét.

A General Mills és a Walmart közös erőfeszítése révén a General Mills túllépi azt a célját, hogy 2030-ig 1 millió hektáron előmozdítsa a regeneratív mezőgazdaság bevezetését, és hozzájárul a Walmartnak a Walmart Alapítvánnyal együttműködve kitűzött céljához, hogy 2030-ig legalább 50 millió hektár földterületet védjen, fenntarthatóbb módon kezeljen vagy állítson helyre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?