Kiderült, lesz-e hó karácsonykor az országban: ez várhat a magyarokra

Kiderült, lesz-e hó karácsonykor az országban: ez várhat a magyarokra

agrarszektor.hu
Az elmúlt nagyjából húsz évben nem igazán volt arra példa, hogy hó borította az ünnepet. Leginkább csak a magasabb hegyeink környékén lehetett fehér a karácsony, de ott sem gyakran. Ugyanakkor Magyarországra is megérkezett a télies időjárás az elmúlt hétvégén, többfelé is havazott, a hegyeink mellett pedig most már sík vidéken is. Kérdés, hogy idén vajon lesze-e végre fehér karácsonyunk?

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

November-december tájékán sokat foglalkoztat a gondolat, hogy vajon megtörik-e a jég, és hosszú-hosszú évek után lehet-e fehér karácsonyban részünk? Bár közel egy hónappal előtte nehéz biztosat mondani, de az AccuWeather.com időjárás előrejelző oldal szerint idén december 24-én valószínűleg 4 fok mellett borult, de csapadékmentes időnk lesz Budapesten - írja a Magyar Nemzet

EZ IS ÉRDEKELHET

A több évtizedes megfigyelés szerint október 21., Orsolya napja adja a legpontosabb előrejelzést a közelgő téli napforduló környéki időjárásról. Ha pedig hinni lehet a népi bölcseknek, idén latyakos karácsonyra számíthatunk, hiszen a fáma úgy szól, hogy olyan lesz az idő karácsonykor, amilyen idő Orsolya napján volt. Sőt, mindezt tovább erősíti, hogy az elmúlt hétvégén Katalin napján az intenzív hózáporok mellett erős fagyok fordultak elő országszerte. És, mint jól tudjuk, „ha Katalin kopog, akkor karácsony locsog.” Hogy milyen rég volt részünk fehér karácsonyban jól mutatja az, hogy Budapesten a legutóbb 2002-ben volt havas a táj az ünnepekkor, Debrecenben 2005-ben, Szegeden, Szombathelyen és Pécsett 2007-ben, a Kékestetőn pedig 2021-ben 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58