Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.17. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.17. szerda

agrarszektor.hu
Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.01.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.01.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.01.17.) napon.

2024.01.17. szerda: Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Délelőtt északkeleten havazás, havas eső, másutt helyenként ónos eső is előfordulhat, majd fokozatosan mindenütt - legkésőbb északkeleten - esőbe vált a csapadék. A déli szél megélénkül, több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. A maximum beállta az esti órákban várható.
Késő estére kissé tovább emelkedhet a hőmérséklet, 0, +11 fok közé.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2024.01.18 csütörtök: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időszakosan akár nagyobb területen is lehet kevesebb, illetve vékonyabb felhőre számítani. Több helyen, több hullámban várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estefelé a Dunántúlon északnyugatira fordul a légáramlás. Kora délutánra általában 11, 17 fokig melegszik fel a levegő, de az északkeleti tájakon 10 fok alatt marad a hőmérséklet, délen viszont kissé melegebb is lehet az idő.

Friss híreink:

A legrosszabbon már túl vannak a tejtermelők, de korai még pezsgőt bontani

Nem kiemelkedően jövedelmező, de legalább nyugodt éve lehet a hazai tejtermelésnek az idei, amelyben a kissé megtépázott ágazat újra rendezheti sorait. Erre az elmúlt két év hullámvasútra emlékeztető piaci mozgásai után rá is szorul a korábban jól teljesítő szektor, diadalmenetre azonban idén sem lehet számítani, legfeljebb egyfajta egyensúly kialakulására.

Megsemmisítik a fogyasztható vaddisznóhúst Magyarországon

Az afrikai sertéspestis (ASP) vírusának terjedése habár jelentősen lelassult az utóbbi két évben Magyarországon, a mai napig szigorú járványvédelmi intézkedéseket kell betartaniuk a sertéstartóknak - tudta meg az Agrárszektor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih). Kiemelték, a fertőzött és a magas kockázatú területen minden kilőtt vaddisznóból mintát kell küldeni a vírus kimutatására, illetve kizárására. Amennyiben kiderül, hogy az állat nem fertőzött, kizárólag a járási hivatalnál kért engedély alapján és csak helyben, magánfogyasztásra fel lehet használni a testet, ellenkező esetben minden testet ártalmatlanítani kell.

Riasztó jóslat érkezett a szakemberektől: kiderült, mi vár a magyarokra 2024-ben

A 2024-es évben se lesz könnyű dolga az állattartóknak, ugyanis az előző időszakot meghatározó trendek és folyamatok még korántsem zárultak le. A lassan két éve tartó orosz-ukrán háború még mindig jelentős hatással van az Európai Unió mezőgazdaságára és élelmiszeriparára, az Ukrajna irányából vámmentesen beáramló termények és termékek komoly problémát jelentenek az EU belső piacán, de ide kell venni az állatállományok csökkenését, és az állategészségügyi kihívásokat is. A lapunk által megkérdezett szakértők szerint ugyanakkor a legfontosabb az unióba érkező ukrán áruk helyzetének rendezése lenne.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ide menekülnek a legeszesebb magyarok: tömegek hagyják el az országot - itt kolbászból van a kerítés?

A 2022-es Népszámlálási adatok alapján megvizsgáltuk, hogyan alakult az 1990-2021-es időszakban a magyarok kiköltözése külföldre iskolai végzettségek, nemek és korcsoportok bontásában. Az adatok alapján a vizsgált 31 évben több mint 360 ezer magyar döntött úgy, hogy kiköltözik külföldre, és ebből a legnagyobb arányban a magas iskolai végzetséggel rendelkezők, és az aktív, munkaképes korúak. A legnépszerűbb úticél általában az EU-s tagállamok, és azok közül is a legnagyobb számban Németországot választották.

Kész horror: ennyibe kerül egy esküvő 2024-ben a vidéki Magyarországon

Akár 5-8, de10 milliót is fizethetnek azok a leendő házaspárok, akik egy átlagosnak mondott, 80-100 fős lagzit szeretnének rendezni. A pároknak fel kell készülnie arra, hogy a költségek tavalyihoz hasonlóan idén is nőhetnek. Az infláció negatív hatásai érthető módon kedvezőtlenül hatnak a különböző esküvőszervező cégekre is. A HelloVidék most az Esküvői Szolgáltatók Szakmai Érdekképviseleti Egyesülete segítségével térképezte fel, pontosan mit jelent ez a gyakorlatban.    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?