Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.29. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.29. hétfő

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült vagy gyengén felhős idő várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.01.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.01.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.01.29.) napon.

2024.01.29. hétfő: Túlnyomóan derült vagy gyengén felhős idő várható. Az éjszaka képződött ködfoltok mindenhol feloszlanak. Csapadék nem várható. A Kisalföld térségében időnként megélénkül a délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután 4 és 9, késő este -3, +2 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

A következő napon várható időjárás

2024.01.30 kedd: Az éjszaka többfelé kialakuló, terjeszkedő köd, rétegfelhőzet nagyobb része napközben feloszlik és derült, napos idő várható. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben és az Alföldön maradnak tartósan borult, párás tájak. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult részeken. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, mindössze az Észak-Dunántúlon lehet élénk, Sopron környékén időnként erős a szél. A hőmérséklet hajnalban általában -6 és -1 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb lehet. Kora délután a napos tájakon 4 és 8, a borult részeken -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Friss híreink:

Meghódítja Magyarországot ez a szalámi: egyre többen csapnak le rá

A felvágottak a mindennapi étketéseink szerves részei, éppen ezért nagyon fontos, hogy milyen szalámit vagy sonkát fogyasztunk. A boltok polcai is tele vannak ezekkel a termékekkel, amik főként sertésből vagy baromfiból készülnek. Ám nem ez az egyetlen módja annak, hogy hozzájuk jussunk. Egy szürkemarha szalámit például Nemzeti Parknál is megvásárolhatunk, ráadásul az egészségünknek is jót teszünk vele. Alábbi cikkünkből minden kiderül ezekről a különleges készítményekről. 

Veszélyben a magyar gazdák: bármikor jöhet a baj, ebbe sokan belehalhatnak

Számos veszélyfaktor létezik a mezőgazdasági termelés során, ezek közül az egyik legkisebb figyelmet kapó, ám korántsem a legjelentéktelenebb a mezőgazdasági tüzek problémája. Ezek a tűzesetek ugyanis a termőföldeket, a termést és a mezőgazdasági munkálatokat végző gépeket is fenyegetik, nem beszélve az esetleges környezeti károkról, valamint az ágazat dolgozóinak életéről és egészségéről. Bár mostanra a mezőgazdaságban a halálos és súlyos balesetek száma drasztikusan lecsökkent, a tűzesetek terén ijesztő növekedés figyelhető meg. De milyen károkat is okozhatnak ezek a tüzek egészen pontosan? Hogyan lehet megelőzni őket? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Végzetes hiba a kertben: ezeket a magokat soha ne vesd el, csak kárt okoznak

Egyre közelebb vagyunk a tavaszhoz ezért érdemes előszedni a korábbról megmaradt vetőmagokat és újabbakat beszerezni, például vetőmagbörzékről. A megmaradt vetőmagok évekig történő tárolása azonban nem mindig jó módszer, mert a csíraképességük ideje véges.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Vallottak az állatorvosok: ezért ilyen drágák a beavatkozások, ezt minden kutyásnak tudnia kell

A magyar vidéki állatorvosok helyzetéről beszélgettünk dr. Gönczi Gáborral, a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) elnökével és dr. Süth Miklós az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetőjével. Kitértünk arra, hogy a háztáji állattartás drasztikus csökkenése mellett milyen más tényezők eredményezték azt, hogy vidéken ekkora a hiány. Jelenleg közel 2900 praktizáló állatorvos van bejelentve és ebből nagyjából 1200 Budapesten vagy Pest vármegyében, és a maradék 1700-nak is közel a 90%-a kisállat praxisként üzemel. Az Állatorvostudományi Egyetem ösztöndíjjal ösztönzi a hallgatókat a haszonállatgyógyászat felé. 

Megkongatták a vészharangot: őrület, ami 2024-ben jön a vidéki lakáspiacon

A CSOK Plusz és egyéb támogatások növelhetik az adásvételek számát, különösen a jó minőségű lakások és családi házak iránt, valamint a jó közlekedéssel rendelkező településeken. De vajon a kereslet növekedése és az áremelkedések mellett milyen kihívásokkal néz szembe az vidéki ingatlanpiac? Milyen hatásai lesznek a támogatási formáknak az árakra? Válaszokért felkerestük a Duna House és Otthon Centrum szakembereit, hogy megtudjuk, mire számíthatunk az idei évben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?