Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.20. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.20. kedd

agrarszektor.hu
Felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.02.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.02.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.02.20.) napon.

2024.02.20. kedd: Felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - fordulhat elő futó zápor. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, Sopron térségében és a Bakonyban olykor meg is erősödik.

A hőmérséklet délután általában 10 és 14, késő este 2, 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt az arra érzékenyeknél legáltalánosabb panaszként felléphet fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2024.02.21 szerda: Közepesen, az északkeleti országrészben többnyire erősen felhős lesz az ég, főleg ott néhol előfordulhat zápor. Sokfelé megélénkül az északnyugati, nyugati, majd a délnyugati, déli szél. Hajnalban -3, +5, a kora délutáni órákban 9, 14 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Itthon is gyárthatnák ezt a népszerű italt, mégsem teszik: megtudtuk, miért

Magyarország köztudottan kedvező mezőgazdasági adottságokkal rendelkezik, a növényi italok alapanyagát jelentő mezőgazdasági termékek egy részét - főként a zabot, a szóját és kisebb mértékben a rizst - nagy mennyiségben termesztik itthon. Más népszerű alapanyagok, például a kókusz vagy a mandula pedig importálhatók lennének. Felmerülhet bennünk a kérdés, vajon mi az oka annak, hogy hazánkban egyetlen vállalkozás sem állít elő növényi italokat ezekből az alapanyagokból. Ennek lehetséges okairól, kilátásairól Berezvai Zomborral, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusával jártunk utána.

Kulik Zoltán: 2024-ben nem lesz árcsökennés a magyar takarmányiparban

2024-ben nem lesz csökkenés a magyar takarmányiparban - mondta el az Agrárszektornak Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. A vállalat zöldmezős beruházással egy új takarmányüzemi gyártóbázist létesített tavaly, amiért elnyerte az Év agrárberuházása díjat az Agrárszektor 2023 Konferencián. Kulik Zoltán szerint az elmúlt hónapok a takarmánygyártás szempontjából kifejezetten csendesek voltak, és a következő fél év során sem várható nagyobb mozgás a piacon.

Ilyen traktort még biztosan nem láttál: itt a németek nagy dobása

A német Arnold NextG új koncepciót vezetne be a traktorokba: a személygépkocsihoz hasonló kormányérzetet. A vállalat szakemberei a kulcsfontosságú járműfunkciók, például a kormányzás, a gázpedál és a fék digitalizálásával gondolák újra a traktorok kormányzását.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Komoly ingatlanárrobbanást hozhat a mini-Dubaj Budapesten: nagyot szakíthat, aki most jól spekulál?

A rákosrendezői beruházás még nem hozta fokozott lendületbe a környék ingatlanpiacát - tudta meg a Pénzcentrum ingatlanpiaci szakértőktől. Ugyanakkor az biztosnak tűnik, hogy a mini-Dubaj jócskán magával húzhatja a környező városrészek lakásárait is. A fővárosban egyébként is jellemző a nagyberuházások komoly árfelhajtó hatása - ahogy történt ez az Etele Pláza esetében, vagy a Puskás Stadionhoz tervezett bevásárló- és irodakomplexumnál -, de a mérete miatt ez hatványozottan igaz lehet majd Rákosrendezőre. A budapesti újépítésű lakások piaca egyébként nincs most túl jó helyzetben: az év elejére a már átadott, de még eladatlan új lakások száma meghaladta a 1200-at, mely kiemelkedően magas szám.

Földbe állt a vidék építőipara: mi lesz a sok felújításra váró Kádár-kockával? Lesznek új pályázatok?

2023 rendkívül rossz tendenciákat hozott a magyar lakásépítési piacon, és a szektor nagy tehetetlensége miatt azt sem mondhatjuk még el, hogy láttuk a gödör alját – közölte Juhász Attila, az Újház Zrt. igazgatóságának elnöke, a Piramis Építőház Kft. tulajdonos ügyvezetője és a Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozatának elnöke, akivel a 2024 évi kilátásokról beszélgettünk. A szakember szerint 2024 minden racionális várakozás szerint az ideinél is kisebb lakásépítési és felújítási aktivitást hoz majd, de jó hír, hogy határozottan látszanak a kilábalás jelei a szektorban, vagyis nem az a kérdés, hogy elindul-e a felívelés, hanem az, hogy ez már idén a második félévben megtörténik, vagy csak 2025-ben válik érzékelhetővé.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?