Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.27. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.27. kedd

agrarszektor.hu
A Dunántúlon és középen jellemzően erősen felhős idő valószínű, itt inkább csak kevés szűrt napsütés lehet - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.02.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.02.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.02.27.) napon.

2024.02.27. kedd: A Dunántúlon és középen jellemzően erősen felhős idő valószínű, itt inkább csak kevés szűrt napsütés lehet. Ugyanakkor a Tisza mentén és a Tiszántúlon fátyolfelhős, napos idő valószínű. Legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon van esély egy-egy futó záporra. A déli, délkeleti szél megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul.
Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál meleg fronthatások tapasztalhatók.

A következő napon várható időjárás

2024.02.28 szerda: Hazánk nagy részén fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, de helyenként vastagabb felhőtömbök is megjelennek. Csapadék nem valószínű. (Éjjel, reggel főleg a nyugati és az északkeleti tájakon pára-, ködfoltok képződnek). Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 2, 8 fokról kora délutánra 15 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Egyre több ilyen élelmiszer lehet itthon: tényleg ezt etetnék a magyarokkal?

Magyarországon egyelőre nem övezi túl nagy népszerűség a rovarfehérjéket, de mondhatni, hogy valami kezd beindulni. Percze Rajmond, az Agroloop társalapító-ügyvezetője, mint fogalmazott, az elmúlt években több vállalkozás is megindította a maga kisüzemi termelését. A többség, így az Agroloop Hungary is a takarmány célú rovartenyésztésre fókuszál, de vannak olyan cégek is, akik lisztkukac -vagy tücsöknevelésre adták a fejüket, és így élelmiszeripari fehérjegyártás a szakterületük. Kérdés, hogy vajon hazánkban is berobbanhat-e a rovarfehérje őrület? Erre és sok másra is kerestük a választ. 

Durva pocokinvázió, komoly belvízkár miatt aggódnak a termelők

Komoly problémákat okoz a szántóföldi növénytermesztésben az elmúlt hetek téliesnek távolról sem nevezhető időjárása. A jelentős csapadékmennyiség, a fagymentes éjszakák és az enyhe, már-már tavaszt idéző nappalok hatására a belvizes, káros mértékben átnedvesedett területeken aggasztó állapotban vannak az őszi vetések. Ha ez még nem lenne elég, akkor a pockok miatt is fájhat a gazdák feje: februárban már sikeresen szaporodtak a rágcsálók, az általuk okozott potenciális kár pedig jelentős terméskiesést okozhat a következő hónapokban. A termelők éppen ezért hatékony védekezési módszerek engedélyezését kérik a szaktárcától.

Végzetes hiba a kertben: ezt rontják el a legtöbben lemosó permetezéskor

A gyümölcsfák és bokrok tél végi lemosó permetezését azoknak is célszerű elvégezni, akik egyébként nem használnak növényvédőszereket az év során. Ezek a kén és réz tartalmú szerek nem szívódnak fel a növénybe, csak kontakt hatnak a kártevők és kórokozók ellen, melyeket számát, ha ilyenkor lecsökkentjük, akkor egész évben kevesebb növényvédelmi problémával fogunk szembesülni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hiába a milliós négyzetméterárak: itt még 2024-ben is emberi áron kapni vízparti nyaralót

Ebben az évben 10-15 százalékos drágulásra lehet számítani a Balatonnál, a hazai nyaralópiac pedig szépen lassan, de be fog indulni - legalábbis ezzel számolnak a Pénzcentrumnak megszólaló szakemberek. Mint kiderült, aki "csak" 30 milliós keretből nézelődik, az a balaton-közeli ingatlanokat felejtse el. Viszont a Tisza-tó még 2024-ben is titkos tipp lehet, árai jóval alacsonyabbak, mint a hazai klasszikus nyaralóövezeteké. A Velencei-tó pedig már Budapest agglomerációjának számít, így itt inkább a CSOK Plusz formálhatja a piacot.

Végveszélyben a magyar nép öröksége: olyan pusztulhat el, amiből nincs több a bolygón

Kalocsa és Vidéke népi kultúrájának megőrzésére és továbbadására törekszik a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület, amely 1983 óta működik. Az egyesület két csoportból áll: a táncosokból és a kézművesekből, akik a népművészet gyűjtésével, feldolgozásával és bemutatásával foglalkoznak. Számos rendezvényen, fesztiválon és minősítőn vesznek részt, ahol szakmai elismeréseket és díjakat nyernek. A csoport a Hagyományőrző Házban tevékenykedik, ahol bemutatásra kerülnek a kézműves munkák, régi szokások, néphagyományok, mint például a farsangolás, májusfa állítás, disznótor. Egy összetartó és lelkes közösségről beszélhetünk, amely szeretné megismertetni és továbbadni a népi kultúrát. Dr. Kovács Istvánnét, az egyesület elnökét kerestük fel, hogy meséljen az egyesület céljairól, tevékenységéről, eredményeiről, nehézségeiről és terveiről.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31