Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.02. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.02. szombat

agrarszektor.hu
A Dunántúlon a látási viszonyok javulnak, a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik, de északon, északkeleten tartósan borult marad az ég - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.03.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.03.02.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.03.02.) napon.

2024.03.02. szombat: A Dunántúlon a látási viszonyok javulnak, a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik, de északon, északkeleten tartósan borult marad az ég. A keleti megyékben és a középső országrészben több helyen lehet eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul, de a tartósan borult részeken néhol csak 9, 10, a naposabb déli, délnyugati tájakon akár 18, 19 fok is lehet.
Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hidegfronti hatás tapasztalható, ezt a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése lehet a legáltalánosabb panasz.

A következő napon várható időjárás

2024.03.03 vasárnap: Az éjszakai ködfoltok feloszlása után nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik. Délután 11 és 18 fok közötti értékeket mérhetünk.

Friss híreink:

Meglepő dolog történik az élelmiszerárakkal itthon: ezt jó, ha mindenki tudja

Kétségtelen, hogy jelentősen megdrágult az élet Magyarországon, és ez szinte mindenre igaz, az élelmiszerekre kiemelten. 1-2 évvel ezelőtt tulajdonképpen még egy kiló sajt is luxusnak számított, mára azonban számos termék ára lejjebb ment a sajtokkal együtt - bár a háború előtti árakat nem sok minden közelíti meg. Beszédes adat, hogy például egy darab zsömle átlagára már a 70 forintot üti, míg 2021-ben körülbelül 30 forint volt. Alábbi cikkünkben annak jártunk utána, hogy az alapélelmiszerek milyen árhullámvasútra ültek fel az elmúlt időszakban.

Kimondta a fiatal gazda: ezt sok termelőnek meg kellene lépnie itthon

A magyar mezőgazdaság úgy lehetne versenyképesebb, ha az itthon megtermelt alapanyagok nagy részét feldolgoznánk, és jóval rövidebb ellátási lánccal juttatnánk el a végfelhasználóhoz, így a termelés nagyobb profitban részesülne, mint a kereskedelem - mondta el az Agrárszektornak Ács Norbert, egyéni vállalkozó, családi gazdálkodó, a Porfolio Csoport 2023-as Év fiatal agrárszakembere díjának nyertese. Hozzátette, mivel jelenleg a termelők egyedül nem tudnak egy ilyen láncolat felépíteni, ezért szükség lenne olyan gazdatársulásokra, illetve azok támogatására, melyekkel mindez megvalósítható lenne. A szakember többek között arról is beszélt, hogy szerinte a fiatal generáció már el tud szakadni a rendszerváltás előtti időszaktól, és új szemléletmóddal hatékonyabb együttműködésre képes.

Súlyos figyelmeztetés érkezett: ez minden magyar kutyatulajdonost érint

2024 januárjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét igazolta Magyarországon a veszettség vírust két, az ukrán határ melletti Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településről bekerülő állatnál. A betegség újbóli megjelenése többek között azzal indokolható, hogy az ukrán háború kezdetétől az általánosnak számító orális vakcinálás elmaradt, így a betegség ismét teret hódíthatott a határon túl, a vándorlásnak induló állatok pedig áthozták hazánkba a vírust. Jó tudni, hogy a veszettség vírus elsősorban a veszett állat harapásával, marásával terjed, és általában halálos kimenetelű. Valamennyi melegvérű állatot, és az embert is képes megbetegíteni, ráadásul általában nem gyógyítható, ugyanakkor vakcinázással megelőzhető.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Négyzetméterenként súlyos milliókat bukhatnak ezek a magyar lakástulajok: erre nem készültek fel

Nemrég a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a Magyarországon jelenleg aktív lakásbiztosítások óriási többsége, közel 90 százaléka alulbiztosított. Az alábbiakban a legfrissebb lakáspiaci adatok segítségével bemutatjuk, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban Budapesten kívül számos vidéki nagyvárosban is rengeteg olyan ingatlan lehet, amely bár papíron biztosított, a gyakorlatban négyzetméterenként akár több százezer forintnyi vagyon csúszik ki a szerződésben lévő biztosítási összegből. A cikkben bemutatásra kerülő becsléseink szerint könnyű szerrel lehetnek olyan lakásbiztosítási szerződések, melyek biztosítási összege akár több tízmillió forinttal marad el a biztosított ingatlan tényleges helyreállítási költségétől. Magyarán sok tulajdonosnak hiába van biztosítása, baj esetén maximum a keletkezett kár részleges térítésére számíthat.

Elképesztő, milyen titokzatos dúvad portyázik a vidéki lakóparkban: a kutyásokat is figyelmeztetik

A nyugati határszélen, Szombathelytől tíz kilométerre, Jákon mostanában egy titokzatos ragadozóra lettek figyelmesek a helyiek: éjszakánként portyázik, még a lakóparkba is bemegy. Van, aki azt is tudni véli, az aranysakálok a közeli erdőben falkába verődnek, és a patak mentén vándorolnak. Kicsit utánajártunk a témának, de megkérdeztük azt is, kell-e félnünk ettől a rókaszerű, négylábú vörös ragadozótól?  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?