Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.19. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.19. kedd

agrarszektor.hu
A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.03.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.03.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.03.19.) napon.

2024.03.19. kedd: A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.
Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.03.20 szerda: Túlnyomóan derült, napos idő várható kevés fátyolfelhő mellett, de a keleti országrészben emellett nappali gomolyfelhő-képződés zavarhatja a napsütést. Csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Kora délutánra 11, 16 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Nagy változás jöhet itthon: ez várhat a magyar kistermelőkre a jövőben

A tavaly novemberi kistermelői rendelet, és az idén március végétől életbe lépő a webshopokra vonatkozó postai szabályozás sok kistermelőt érinthet, akik termékeiket csomagküldéssel is értékesítik. A kistermelői rendeleten a gyógynövényes termékeket előállítók kezdeményezésére újabb módosítás remélhető a közeljövőben.

Az ördög a részletekben rejlik: milliók múlhatnak a megfelelő agrárbiztosításon

Örvendetesen nőtt az utóbbi években az agrárbiztosítások népszerűsége, de néha apróságnak tűnő feltételeken múlhat a kárrendezés, a megfelelő konstrukciókon pedig súlyos milliók múlhatnak - mondta el az Agrárszektornak Hajgató Szilveszter, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. agrárbiztosítási szakértője. A szakértő szerint érdemes az összkockázatú „A” típusú ajánlatokat választani a növénybiztosítások esetében, már csak a díjvisszatérítés miatt is, illetve sok múlik a megfelelő időzítésen is.  A vagyon- és felelősség biztosításoknál pedig a vitás kárügyek elkerülése érdekében, meg kell vizsgálni, hogy a 15-20 éve kötött biztosítási szerződések nem alulbiztosítottak-e, ezzel elkerülhetőek a kárrendezési eljárás során a kellemetlenségek.

Köszönőviszonyban sincs a tojás ára a valósággal

A kötelező akciózás és a beszerzési ár alatti értékesítés tilalmának eltörlése miatt jelenleg nem tükrözi a tojás bolti ára a valós önköltségeket, amely jelenleg csak azért nem okoz problémát, mert mind az energia, mind a takarmány ára sokat csökkent az elmúlt egy évben. A kereskedelmi láncoknak komoly kiesést okozó jogszabályok ugyanakkor lehetőséget adnak számukra arra is, hogy vevőcsalogató termékként vonzóbb akciókat hirdessenek a húsvét előtti időszakban. Eközben a termelői piacokon működő szereplőknek egyre nehezebb az árverseny közepette tojást eladni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Itt a leginkább túlfizetett magyar szakmák rangsora 2024-ben: nem ritka a milliós fizetés sem

Nem feltétlenül a legjobban fizető szakmákat értékeli a közvélemény túlfizetettnek. Ez derült ki a KSH friss adatainak összevetéséből a Pénzcentrum 2024-es felmérésének eredményeivel. Hiába keres például egy általános iskolai tanár átlagosan bruttó 504 ezer forintot a hivatalos adatok szerint, egy ügyvéd pedig bruttó 396 ezer forintot, a közvélekedés szerint mégis a tanárok alulfizetettek, míg az ügyvédek túlfizetettek. Így a valós kereset mellett fontos szerepe lehet a szakmák bérezésének megítélésében annak is, hogy az adott foglalkozást mennyire tartják társadalmilag hasznosak.

Fontos dolog derült ki a húsvéti sonkákról: az Aldi, Auchan, Lidl, Spar, Tesco is érintett

Húsvét előtt sokan rohamozzák meg a boltokat, áruházakat, hogy beszerezzék az ünnepi alapanyagokat. De fontos lenne, hogy ne csak az ünnep közeledtével, de a hétköznapokon is kövessük nyomon az áruházak kínálatát, legyünk tisztában azzal, milyen terményekhez juthatunk az adott hónapban, hiszen, ha szezonálisan vásároljuk a zöldségeket, ehhez igazítjuk a család menü megtervezését, akkor azzal sokat spórolhatunk. Mire számíthatunk idén húsvétkor a nagyobb áruházak kínálatát tekintve? Lássuk!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?