Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.08. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.08. hétfő

agrarszektor.hu
Száraz idő várható, emellett fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely itt-ott időszakosan szűrheti a napsütést - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.04.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.04.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.04.08.) napon.

2024.04.08. hétfő: Száraz idő várható, emellett fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely itt-ott időszakosan szűrheti a napsütést. A déli, délkeleti szelet időnként élénk, Sopronnál erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.
Késő estére általában 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

A következő napon várható időjárás

2024.04.09 kedd: Fátyolfelhős, napos, száraz időre van kilátás. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Friss híreink:

Óvatosak a magyar gazdák: váratlan esemény dúlhatja fel a terveiket

Bár a tavalyi őszi vetések során az időjárás többé-kevésbé a gazdák keze alá dolgozott, azért egyes térségekben az esőzések miatt miatt voltak csúszások a munkálatokban. Az őszi és a téli hónapok során az elszaporodó mezei pockok, valamint a bőséges csapadék okozta belvízfoltok is komoly problémákat jelentettek a termelőknek, míg az utóbbi időben a szárazabb időjárás hatásai kezdenek megmutatkozni. A gazdálkodók ezért inkább óvatosak az őszi vetésű gabonafélék kilátásait illetően, de abban mind egyetértenek, hogy ha nem történik semmi váratlan az időjárásban, akár még jó is lehet az év ezeknél a kultúráknál.

Itt a Bayer nagy dobása: ez teljesen átalakíthatja a növénytermesztést

A hírhedt, és sokak által vitatott glifozát gyomirtószer alternatívájának kifejlesztésére törekszik a Bayer vegyipari konglomerátum. Erről nemrégiben a vállalkozás vezérigazgatója, Bill Anderson beszélt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című német lapnak. Eddig leginkáb azt lehet tudni az új termékről, hogy várhatóan 2028-ra kerül a piacra.

Vetés áprilisban: itt a lista, ezeket a növényeket már most elültetheted

Az időjárásnak „köszönhetően” idén a növények életében közel egy hónappal korábban történik minden. Az orgona május elején, anyák napján szokott virágozni, most már április első napjaiban kinyíltak a virágai. A zöldségpalánták is korábban kiültethetők ki az idei évben.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Iszonyat bérekért dolgozhatnak vendégmunkások magyar munkahelyeken: itt milliókat is kaphatnak

2024 januárjára a hazánkban dolgozó külföldiek száma feltehetően meghaladhatta a 100 ezer főt is, főképp az ázsiaiak létszáma ugrott meg: 2017-ben negyvenezer, majd a következő években évi ötezerrel emelkedett a számuk. Ugyanakkor a kormány tovább szigorítaná a vendégmunkások alkalmazását úgy, hogy egyes szektorokból teljesen kitiltaná a foglalkoztatásukat. Friss elemzésünkben azt gyűjtöttük össze, hogy milyen (hiány)szakmákat tölthetnek be akár külföldiek is, és milyen fizetést kapnának érte. Az értelmiségi szakmákban ugyanúgy akár több milliós fizetést is hazavihet egy vendégmunkás, de a gyári munkások bőven az átlagos bruttó kereset alatt keresnek. 

Szétrohadnak Vasban a határátkelők: ez így normális?

Elszürkült, megrogyott épületek, kitört ablaküvegek - ez fogadja a Nyugat-Európából érkezőket és az ingázó magyarokat a Vas megyei határátkelőkön. Vajon hány ilyen, magára hagyott épületegyüttes van még szerte az országban? Terveznek-e (lehetne-e) bármit is kezdeni ezekkel? Kérdéseinkkel első körben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.)-hez fordultunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?