Nagy a baj: szükségállapotot hirdettek Oroszországban

Nagy a baj: szükségállapotot hirdettek Oroszországban

agrarszektor.hu
Az emberemlékezet óta legsúlyosabb árvíz sújtja Oroszország egyik régióját, több más területen szükségállapotot hirdettek az árvízveszély miatt. Az orosz mezőgazdasági miniszter tájékoztatása szerint a kialakult helyzet azonban nem zavarta meg jelentősen az agrárvállalkozások tevékenységét. Erről Dmitrij Patrusev számolt be, hogy enyhítse az esetleges terméspusztulással kapcsolatos félelmeket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bár Oroszország több régióját árvíz sújtja, ez nem zavarta meg a mezőgazdasági vállalatok tevékenységét. Dmitrij Parusev elmondása szerint a tavaszi vetések területe megközelíti az 5 millió hektárt, ami valamivel nagyobb ütemű, mint tavaly - írta meg a Reuters. Oroszország arra számít, hogy 2024-ben a második legnagyobb termést fogja betakarítani, a 2023-as 147 millió tonnás gabonarekord után. Az idei betakarításra szánt terület 300 ezer hektárral 84,5 millió hektárra nő - mondta a mezőgazdasági miniszter még januárban. Az őszi vetésű növényeket 20 millió hektáron vetették el. Az éghajlatváltozás egyre nagyobb hatással van a világ agráriumára, erről és a probléma esetleges megoldási lehetőségekről többet is megtudhatsz az Agrárszektor és a Portfolio közös idei évben elsőként megrendezésre kerülő AgroFuture 2024 konferencián.

Észak-Kazahsztánban és az oroszországi Ural régió nagy részében ugyanakkor az emberemlékezet óta legsúlyosabb árvízzel küzdenek, mivel az olvadékvíz megduzzasztotta a világ hetedik leghosszabb folyórendszerének mellékfolyóit, és több mint 125 ezer embert kényszerített arra, hogy elhagyja otthonát. A mezőgazdasági minisztérium közölte, hogy az Orenburg, Altaj, Kurgan és Tyumen régiókban szükségállapotot hirdettek. A Volga folyó szamarai régióját is széles körű áradások veszélye fenyegeti - közölték. Az ágazati szakértők szerint a valódi károkat csak a vizek levonulása után lehet felmérni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?