2020. április 7. kedd Herman

Hírek - Növény

EU-s agrárminiszterek találkozója Debrecenben

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter bejelentette, hogy Debrecenben kerül megrendezésre az EU-s agrárminiszterek informális találkozója, melyet a magyar uniós elnökség idején terveznek, jövőre.
 
 

A Kossuth Rádió honlapján az is olvasható volt, hogy a 2011. május 29. és 31. között tervezett rendezvényen a legfontosabb témának KAP jövőjét tartja a miniszter, hiszen hazánk erősen érdekelt egy erős és kiegyensúlyozott agrárpolitikában, hiszen ez a tagországok közötti támogatásokat is kiegyenlítené.

A miniszter fontosnak tartja, hogy az agrárminiszterek megismerkedhetnek a Tiszántúli gazdálkodást bemutató Hortobággyal, annak természeti kincseivel és hagyományaival, hiszen ez az egyik legfontosabb agrártérség része.

A szakmai kérdések közül kiemelte a közvetlen agrártámogatások illetve a vidékfejlesztéshez kapcsolódó támogatások arányát, valamint a fontos élelmiszer biztonsági kérdéseket és a tejpiaci kihívásokat - tudta meg az MTI.

Debrecen polgármestere, Kósa Lajos elmondta, hogy az új évezred eleje óta közösen dolgoznak a Debreceni Egyetemmel a funkcionális élelmiszerek kutatásának és termelésbe vonásának támogatásában, és ezt be is mutatják a megjelenő agrárminisztereknek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu