Ez az utolsó pillanat - Meg kell menteni a magyar paprikát

agrarszektor.hu
Több mint száz fűszerpaprika-termelővel kötött szerződést a Kotányi Hungária Kft. a Csongrád megyei Mórahalmon. A cél az, hogy "100 százalékban magyar és 100 százalékban első osztályú paprika" jusson el a fogyasztókhoz. Ma már alig van ugyanis olyan fűszerpaprika a hazai piacon, amelyik nem tartalmaz máshol előállított importpaprikát is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Komoly reményeket fűz a vállalkozás a Mórahalmon megkötött szerződésekhez a bejelentés szerint. Nógrádi Zoltán, a település polgármestere elmondta, hogy a tervek szerint a résztvevők idén 120 tonna őrleményt állítanak elő 1000 tonna nyers paprikából. Ez háromszor több lenne, mint a tavalyi mennyiség. Amennyiben sikeressé válik a kezdeményezés, egyéb zöldségféléket is bevonhatnak a termesztésbe, és a jövőben a bővülő szárítmány-előállításra koncentrálhatnak - közölte az MTI szerint a polgármester.

Bárány Tamás, a Kotányi Hungária Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, mindent meg kell tenni azért, hogy a magyar paprika jobb kondícióban és erőteljesebben jelenhessen meg. Ehhez szerinte a termelőkkel szembeni korrekt üzletpolitika következetes betartására van szükség, mivel "a 24. órában vagyunk, mert alig lehet találni nem kevert paprikát a piacon". "Tisztességesek vagyunk a termelőkkel, mert szeretnénk, hogy jövőre is termeljenek, és tisztességesek vagyunk a fogyasztókkal, mert tudják, hogy 100 százalékban magyar és 100 százalékban első osztályú paprikát vásárolnak tőlünk" - fogalmazott az ügyvezető.

A Földművelésügyi Minisztérium támogatást nyújt a minősített szaprítóanyag-beszerzésekhez.

 

Nagyon régen, 1881-ben alapították a Kotányit
A Kotányi János által 1881-ben alapított szegedi cég Közép-Európa legnagyobb fűszerkereskedő vállalkozása. A mai napig a Kotányi család birtokában lévő vállalkozás számos országban meghatározó piaci szereplő, és a nyilvános cégadatok szerint 2013-ban 3,9 milliárd forintnyi forgalmat ért el. Ez 100 millióval több volt, mint az azt megelőző évben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57