Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.15. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.15. vasárnap

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, száraz idő várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.03.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.03.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.03.15.) napon.

2020.03.15. vasárnap: Túlnyomóan derült, száraz idő várható. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, az Alföldön időnként erős. A hőmérséklet kora délután 7 és 12, késő este -3 és +2 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Többnyire kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Általában száraz utakon autózhatunk, csapadék nem várható. Az északnyugati, majd az északkeleti, keleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.03.16. hétfő: Többnyire derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet napközben 10 és 15 fok között valószínű.

2020.03.17. kedd: Eleinte kevés felhő, napos idő várható, majd főként nyugaton átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és ott néhol zápor előfordulhat, másutt csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Nyugat-Dunántúlon megélénkül az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

Friss híreink:

Áll a víz a földön? Így tehető művelésre alkamassá a tábla
Elfelejtettük már a 2010-es árvizet és belvizet, így aztán sokakat meglepetésként ér, ha ismét áll a földeken a víz. Az autóutak és vasúti töltések mentén márciusban mindennapi látvány, hogy sekély tórendszerek alakulnak ki. Sokfelé a talaj kötöttsége miatt képtelen elszivárogni a víz, míg másutt a lejtésviszonyok nem ideálisak. Drénezéssel, vízelvezető árkok létesítésével és a csatornák tisztán tartásával nagyságrendekkel jobb lenne a helyzet, volna esély elvetni a tavaszi árpát is.

Kapkodnak a magyar dióért a világban, de Románia így is leköröz minket
Egyre bővül a magyar diótermő terület és a termés minőségére sincs kifogás. A magyar dió a világ egyik legjobban értékesíthető portékája. Kár, hogy jobbára csak héjában tudjuk eladni. Sokszor lenézett román szomszédaink eközben Európa legnagyobb diótermelőjévé nőtték ki magukat, akik inkább dióbelet és nem héjas diót forgalmaznak.

Sosem volt még ennyire egyszerű a kártevők elleni védekezés: ez a trükk működik
Itt a március, ami sokaknál egyet jelent a dughagyma elültetésével, ahhoz ugyanis, hogy már nyáron friss vöröshagymát tudjunk betakarítani, ezt a feladatot bizony most kell elvégeznünk. Van azonban egy kártevő, ami sok kertész életét megnehezíti, ez pedig a hagymalégy, amely ha nem figyelünk, egész ültetvényeket képes elpusztítani. Van azonban egy nagyon egyszerű módszer, amellyel távol tarthatjuk a rovart a hagymától, ez pedig az, ha megfelelő növénytársítást alkalmazunk a kertben. Mutatjuk, mit érdemes a hagyma mellé ültetnünk annak érdekében, hogy a hagymalégy messzire elkerülje azt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?