2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.01. szerda

A gomolyfelhők mellett sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.04.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.04.01.) napon!
 
 

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.04.01.) napon.

2020.04.01. szerda: A gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható, de zömében 10 fok körüli értékekre számíthatunk. Késő estére -3 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.04.02. csütörtök: Nagyrészt derült időre számíthatunk, inkább csak az Alföld egy részén képződhet gomolyfelhőzet. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél főként az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között várható, de a fagyzugokban -8, -9 fokig is lehűlhet a levegő, a magasabb helyeken, vízpartokon ugyanakkor kissé enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

2020.04.03. péntek: A derült időt követően a déli óráktól északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, és több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között várható.

Friss híreink:

Nyerő növénypárosítások a kertben: nagyon nem mindegy, mit és hova ültetsz
A legtöbben nem is gondolnák, mennyire sokat számít a kertben az úgynevezett növénytársítás, azaz, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé. Az egymáshoz illő növények csoportba ültetésével olyan párosításokat hozhatunk létre, amelyek segítik, védik, támogatják egymást, ráadásul a kártevők, kórokozók távoltartásán túl odacsalogatják a hasznos, beporzó rovarokat is.

Járványhelyzet: ki nem találnád, mit gyártana egyik üzemében az angol traktorgyártó
Újraindíthatja a gyártást a JCB az egyik angliai üzemében. Ahol korábban a markolók vezetőfülkéit gyártották, ott most a Dyson új típusú lélegeztetőgépeinek acélburkolatát fogják előállítani. A mezőgazdasági és munkagépgyártó nagyvállalat így próbál segíteni a koronavírus-járvány miatt válsághelyzetbe került országnak.

Itt a vészjelzés: akadályozhatják az élelmiszer-ellátást a koronavírus miatti korlátozások
Ártottak a koronavírus megfékezése kapcsán elrendelt nagyszabású lezárások a munkaerő-ellátásnak és a mezőgazdasági ellátási láncoknak. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO) szerint a világot élelmiszerválság is fenyegeti, hacsak az országok nem tesznek sürgősen lépéseket azért, hogy megvédjék a leginkább sérülékeny globális élelmiszer-ellátási láncokat, és nem enyhítik a járvány élelmiszer-rendszerre gyakorolt hatását.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu