2020. június 7. vasárnap Róbert

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.06. hétfő

Napos, száraz idő várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.04.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.04.06.) napon!
 
 

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.04.06.) napon.

2020.04.06. hétfő: Napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között valószínű. Késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.04.07. kedd: Felhőtlen, száraz idő lesz. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon nagy területen megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.

2020.04.08. szerda: Felhőtlen, száraz idő lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 márciusában a magyar gazdák 23 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 harmadik hónapjához képest pedig 9 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka márciusban a John Deere volt, amelyből 92-t adtak el a hónapban, egy évvel korábban azonban 109-et. A népszerűségi listán második a New Holland, a harmadik pedig a Claas volt az év harmadik hónapjában, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a Case márka népszerűsége márciusban.

Már a kemény fagy sem nyírja ki a kártevőket: most minden gazda felkötheti a gatyáját
Március utolsó hetében az időjárási frontok váltogatták egymást. A kellemes nappali hőmérsékleti maximumok mellett több alkalommal is kemény éjszakai fagyok sújtották a fejlődésben előrébb tartó növényeket, főként a virágzó gyümölcsösöket. Jelen ismereteink szerint ez a lehűlés kevésbé érintette a szántóföldi kultúrákat, csupán a növekedés ütemét lassította, így a hideg idő ellenére is egyre nő a kórokozók és kártevők aktivitása.

Óriási gazdasági károkat okozhat a magyar vadgazdálkodásnak a koronavírus
Az elhúzódó koronavírus-járványnak várhatóan komoly negatív gazdasági hatása lesz a magyar vadgazdálkodási ágazatra is, rövid és hosszú távon egyaránt – áll az agrárkamara ágazati elemzésében. Hozzáteszik, a helyi, környező vadászok összefogása és aktivitása nélkül nehezen lesz megmenthető a hazai vadgazdálkodási egységek bizonyos része.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu