Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.21. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.21. csütörtök

agrarszektor.hu
Napos idő várható lapos gomolyfelhőkkel, amelyek az északi megyék felett sokasodnak leginkább, de ezekből csapadékra nem kell számítani - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.05.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.05.21.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.05.21.) napon.

2020.05.21. csütörtök: Napos idő várható lapos gomolyfelhőkkel, amelyek az északi megyék felett sokasodnak leginkább, de ezekből csapadékra nem kell számítani. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős, néhol viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 17 és 23 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére 7 és 14 fok köré hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfronti hatás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.05.22. péntek: Túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő néhol zápor. A szél északiról változó irányúra vált, és mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben fagypont alá hűlhet a levegő, illetve talajmenti fagy főleg a Dunától keletre másutt is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

2020.05.23. szombat: Felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid időszakokra süt ki a nap. Az ország északi felén szórványosan várható eső, zápor, estétől a Dunántúlon zivatar is kialakulhat. A délies szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de északkeleten, északon néhol gyengén fagyhat, illetve talajmenti fagy nagyobb területen is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Friss híreink:

Minden eddiginél okosabb robotokkal árasztanák el a termőföldeket a dánok
Okosabbá tennék a mezőgazdasági robotokat a dán szakemberek. Az Open Deep Learning Toolkit for Robotics (OpenDR) névre keresztelt projekt célja az, hogy egy új moduláris, nyílt és nem védjegyezett “általános" mesterséges intelligencia eszköztárat fejlesszenek ki, amely a robotok alapvető funkcióit javítja.

Pofonegyszerű: így duplázzák meg a paradicsomtermést a profi kertészek
A paradicsomtermesztés alapvetően nem igényel sok szakértelmet, ahhoz azonban, hogy sok terméssel örvendeztessenek meg minket növényeink, oda kell figyelnünk néhány dologra. Összegyűjtöttünk néhány alapvető szabályt, amelyet ha betartunk, akár kis helyen is megduplázhatjuk a termésmennyiséget.

Mit tett velünk a koronavírus? - Online agrárkonferencia május 28-án
Új mértékadó szakmai fórumként online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio Csoport. Az esemény bemutatja, hogyan hatott a világméretű koronavírus-járvány a magyar agráriumra, és milyen piaci, támogatási, szabályozási változások születtek, illetve következhetnek be. Az online konferencián előadóként részt vesz Nagy István agrárminiszter is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13