Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.16. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.16. szerda

agrarszektor.hu
Dél felől fátyolfelhők érkeznek fölénk, amelyek kissé szűrhetik a napsütést, emellett kevés gomolyfelhő is képződik - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.09.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.09.16.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.09.16.) napon.

2020.09.16. szerda: Dél felől fátyolfelhők érkeznek fölénk, amelyek kissé szűrhetik a napsütést, emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Csapadék azonban továbbra sem lesz. Főként a Duna vonalában és a déli országrészben megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 között valószínű. Késő estére többnyire 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.09.17. csütörtök: Kezdetben magasszintű felhőzet szűrheti a napsütés, majd a déli óráktól egyre többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan zápor, zivatar is várható, eleinte főleg nyugaton és északon, majd másutt is. A szél északira, északkeletire fordul, délutántól sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatar térségében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

2020.09.18. péntek: Az ország középső részén délelőtt, másutt már reggelre csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, és ezt követően napos idő alakul ki kevés gomolyfelhővel. Csapadék napközben már nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de a szélvédett, derült északi tájakon hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Friss híreink:

Óriási bajban az európai cukortermelés: ezt az évet senki sem teszi zsebre
Hatalmas visszaesés várható az Európai Unió cukortermelésében, miután idén a termőföldeket egyaránt sújtotta szárazság és kórokozók. Az elemzők szerint az ágazatot ért nehézségek azzal fognak járni, hogy Európa behozatalra szorul majd cukorból, ami tovább fokozza a nyomást az amúgy is sérülékeny cukoriparon.

Portfolio Agrár Klub: hogyan juthatunk új támogatásokhoz a vírusválságban?
Szeptember 30-án online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio csoport, milyen új agrárpályázatos fejlesztési lehetőségek nyílnak meg az Agrárminisztérium által kezelt magyar Vidékfejlesztési Programban (VP) a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére. A regisztrációhoz kötött rendezvény kiemelten foglalkozik az állattenyésztők és a kertészetek számára októbertől megnyíló, 80 milliárd forintos beruházási pályázati csomaggal.

Dübörög az öntözésfejlesztés a Tisza-tónál: erre költik a súlyos milliárdokat
Habár a Tisza-tónál az 1990-es évektől a prioritások között a természetvédelem és a turizmus megelőzte a mezőgazdaság kiszolgálását, ma már nyilvánvaló, hogy az öntözés agrárgazdasági előnyeit itt is a lehető legteljesebb mértékben ki kell használni. A térségben komoly öntözésfejlesztés kezdődik a következő időszakban, aminek köszönhetően akár már jövőre ugrásszerűen megnőhet az öntözött terület nagysága a Nagykunságban és a Jászságban. Az Agrárszektor Hubai Imrével, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés és egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnökével beszélgetett arról, mekkora területet lehetne valójában öntözni a Tisza-tóból, illetve pontosan milyen fejlesztések várhatók a közeljövőben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03