Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.22. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.09.22. kedd

agrarszektor.hu
Általában napos idő várható, kevés felhővel, majd késő délutántól a délnyugati megyékben gomolyfelhők képződnek, és arrafelé néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.09.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.09.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.09.22.) napon.

2020.09.22. kedd: Általában napos idő várható, kevés felhővel, majd késő délutántól a délnyugati megyékben gomolyfelhők képződnek, és arrafelé néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Késő estére 11 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.09.23. szerda: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, az északkeleti megyék kivételével szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

2020.09.24. csütörtök: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, a Dunántúlon néhol, a Dunától keletre szórványosan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. Zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Tejárusból lett húsmarhatartó a magyar férfi: teljesen megváltozott az élete
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csaholcon a Varga családi gazdaság eredetileg tejgazdaságnak indult 1998-ban, a tejértékesítés nehézségei miatt azonban 2014-ben húsmarhatartásra váltottak. Legeltetéses gazdálkodás az övék, magyar tarkát, limuzint és charolaist nevelnek. Szeretnék, ha rövid időn belül 100 anyatehenet számlálhatnának, ugyanakkor a család komoly hátránynak érzi, hogy messze vannak a piacoktól, és a főváros is több mint 300 kilométerre van a falutól.

Rengetegen hibáznak a szobanövények gondozásakor: ezek a bakik végzetesek lehetnek
A szobanövények gondozása során az egyik leggyakrabban elkövetett hiba a helytelen öntözés. Nem mindegy például, milyen hőmérsékletű és típusú vízt használunk, ahogy az sem elhanyagolható, hogy alulról, vagy felülről locsolunk. Mindezek előtt azonban az első és legfontosabb, hogy megismerjük az egyes növények igényeit, hiszen nem adhatunk ugyanannyi vizet egy kaktusznak és egy páfránynak. Összegyűjtöttünk mindent, amit a szobanövények öntözéséről tudni kell, és mutatunk néhány hasznos tippet is.

Kezdődik a poloskainvázió: idén is pokollá teszik az emberek életét a büdös bogarak
Az elmúlt időszakot nagyrészt a késő nyári csendes, nyugodt, időjárási frontoktól mentes időjárás jellemezte. Csapadék az országban sehol sem esett, a nappali hőmérséklet általában 25-30 Celsius-fok körül mozgott, éjszakára viszont alaposan lehűlt az idő, több alkalommal 10 fok alá is esett a hőmérő higanyszála, ezért erős volt a harmatképződés. Az erős harmatképződés és a nagy hőmérséklet-különbség kedvezően alakítja az alma színeződését, melynek betakarítása folyamatosan tart, akárcsak a körtéé és a késői érésű szilvafajtáké. Tart a korai diófajták szürete is, írta dr. Aponyi Lajos is növényvédelmi előrejelzésében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?