Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.06. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.06. vasárnap

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen feloszlik a hajnalra képződött köd, illetve rétegfelhőzet, és az ország nagy részén változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti időnként a napsütést - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.12.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.12.06.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.12.06.) napon.

2020.12.06. vasárnap: A legtöbb helyen feloszlik a hajnalra képződött köd, illetve rétegfelhőzet, és az ország nagy részén változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti időnként a napsütést. A nyugati határvidéken azonban tartósabban felhős, párás, néhol ködös maradhat az idő. Délutántól aztán délnyugat, nyugat felől befelhősödik az ég, és estétől egyre több helyen valószínű eső, záporeső. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a nyugati határvidéken ennél több fokkal hidegebb lehet. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés időjárási feltételei. Éjszaka néhol ködfoltok csökkenthetik a belátható útszakasz hosszát. Vasárnap jobbára napos idő lesz, csapadék csak az esti óráktól várható a nyugati országrészben, akkor ott csúszósak lehetnek az utak. A Kisalföldön és az ország középső részén sokfelé számíthatunk szélerősödésre, ami iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Vasárnap délutántól meleg fronthatás várható. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2020.12.07. hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól nyugat felől vékonyodni kezd a felhőtakaró, ezeken a részeken estétől pára, köd képződhet. Sokfelé számítani lehet ismétlődő esőre. Napközben a csapadékzóna nyugatról lassanként kelet felé húzódik. A keleti, délkeleti szél eleinte még több helyütt erős lesz, majd délutántól mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

2020.12.08. kedd: Szakadozottá válik, majd csökken a felhőzet. A nyugati határszél fölé vastagabb, míg a Dunántúlra fátyolfelhőzet sodródik be a délutáni órákra, másutt többórás napsütés valószínű. A déli órákra keleten is megszűnik a csapadék, de elvétve kisebb záporeső előfordulhat. A felhősebb nyugati határszélen azonban kisebb eső, zápor is valószínű. A délkeleti, keleti szél megélénkül, a Dunántúlon, a Bakonyban néhol időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Friss híreink:

Igazi szupernövény lapul a legtöbb magyar otthonában: sokan nem tudják, de aranyat ér
Az aloe verának számtalan jótékony hatása van, sokan azonban inkább dísznövényként tekintenek rá, pedig igazi csodaszer az emberi test és szervezet számára. Gyógyító ereje már hosszú évek óta ismert, amellett, hogy immunerősítő, kitűnő sebkezelő, jó gyomorégés ellen, és még a vércukorszintet is szabályozza. Összegyűjtöttük, mennyi mindenre lehet használni ezt a szupernövényt, így mostantól biztosan senki nem tekint majd rá átlagos szobanövényként.

Itt a John Deere legújabb dobása: ennek sok gazda fog örülni
Szoftverfrissítést adott ki a John Deere a negyedik generációs 4600 CommandCenter érintőképernyőihez. A nagy mezőgazdasági gépgyártó a 20-3-as frissítésével már az önjáró takarmánybetakarító kombájnok is használhatják a Machine Sync funkciót arra, hogy a jobboldali, a baloldali vagy a közvetlenül a gép mögé csatlakoztatott kocsit töltsék fel a learatott terménnyel.

Elárulták a szakértők: csak így lehet talpra állítani a magyar élelmiszeripart
A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megújulásának, megújításának szükségessége nem kérdés. Arról azonban több elképzelés van, hogy melyek az ágazat legnagyobb gyengeségei, és hogyan lehetne ezeket kiküszöbölni. Az élelmiszeripari ágazat megerősítéséhez többek szerint egy fajta "new deal"-re van szükség, amelynek nemcsak néven kell neveznie az ágazat problémáit, de kész megoldást is kell kínálnia ezekre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13