Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.20. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.20. vasárnap

agrarszektor.hu
Sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, utóbbiakból néhol kialakulhat záporeső, zivatar - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.06.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.06.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.06.20.) napon.

2021.06.20. vasárnap: Sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, utóbbiakból néhol kialakulhat záporeső, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás, de a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható. Késő estére általában 22 és 28 fok közötti értékekre számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg az erős UV-B sugárzás és a hőség jelentik a legnagyobb kihívást humánmeteorológiai szempontból. Kerüljük a déli napsütést, figyeljünk a kellő folyadék fogyasztásra és hűsítésre.

A következő napon várható időjárás

2021.06.21. hétfő: A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között várható.

Friss híreink:

Sosem volt még ilyen könnyű a kártevők elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
A különböző kártevők szörnyen meg tudják keseríteni a kertészek életét, és habár a legtöbben igyekeznek minden trükköt bevetni annak érdekében, hogy távol tartsák őket, ez nem mindig sikerül. Sokan használnak növényvédő szereket, nem feltétlenül kell azonban rögtön kémiai szerekhez nyúlni, hiszen számos olyan természetes módszer is akad, amivel megszabadulhatunk a betolakodóktól, egyik legfontosabb például rögtön a megelőzés. Összegyűjtöttük azt az öt dolgot, amire ha odafigyelsz, akkor garantáltan egészségesek maradnak a növényeid, és a kártevők is miatt sem kell többé aggódnod.

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a banánhéj a kertben
A banánhéj a legtöbb háztartásban a kukában végzi, pedig ahol van kert, ott hasznosan is fel lehet használni ezt a szemétnek hitt maradékot. Igazi csodaszer a növények számára, tele van ugyanis tápanyagokkal, ráadásul a különböző vegyi anyagokkal szemben sokkal pénztárcabarátabb megoldás. Összegyűjtöttük, mennyi mindenre lehet alkalmazni a banánhéjat a kertben, így mostantól biztosan senki sem akar majd megszabadulni tőle.

Íme, a jövő: a legmenőbb magyar gazdák már ezeket a technológiákat használják
Szántóföldi technológiai és gépbemutatót tartott a KITE Zrt. 2021. június 9-én, a NAK Szántóföldi Napok keretén belül. Az esemény a tűző nap és a hőség ellenére is egy kisebb tömeget mozgatott meg, akiknek a vállalat szakemberei nemcsak elmondták, de az előkészített parcellán ténylegesen be is mutatták, milyen precíziós növénytermesztési eszközök és megoldások érhetőek el ma Magyarországon. A prezentáció egy drónos növényvédelmi bemutatóval ért véget, melyet a KITE Zrt. és a Duplitec Kft. együttműködési megállapodásának aláírása követett.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55