2022. június 27. hétfő László

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.26. csütörtök

Északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, de a Dél-Dunántúlon délelőttig sok lesz a felhő, és ott előfordulhat egy-egy helyen kisebb zápor - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.05.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.05.26.) napon.
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.05.26.) napon.

2022.05.26. csütörtök: Északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, de a Dél-Dunántúlon délelőttig sok lesz a felhő, és ott előfordulhat egy-egy helyen kisebb zápor. Később csapadék már nem valószínű, és napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Az északnyugati szél az Alföld északi felén, az Északi-középhegységben és a főváros környékén időnként megerősödik.

A hőmérséklet délután 25 és 29, késő este 14 és 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nincs.

A következő napon várható időjárás

2022.05.27. péntek: Erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Kora délutánig számottevő csapadék nem valószínű. Késő délutántól helyenként kialakulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben, később északon, északkeleten is lehet néhol zápor. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik. Zivatar környezetében viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 7 és 17, kora délután 25 és 31 fok között várható.

Friss híreink:

Szigorítások jönnek a magyar földeken: erre jobb, ha minden gazda felkészül
Növényvédelem nélkül nincsen mezőgazdaság – ezzel a kijelentéssel aligha lehetne vitatkozni, azonban természetesen nagyon nem mindegy, hogy mindezt hogyan teszik a termelők. Amilyen fontos, annyira összetett feladat lehet, hiszen számtalan betegségtől és kártevőtől kell megvédeni a növényeket. Mindezt úgy, hogy a kritériumoknak is teljes mértékig megfeleljen. Az agráriumban viszont sok minden átalakulóban van, ami bizony a növényvédelmet is érinti – gondoljunk csak a Green Deal-ben megfogalmazott, sok szakértő szerint irreális szabályozásra, de hatalmas port kavart a népszerű hatóanyag, a glifozát is. Hogy mi a helyzet a jelenleg az ágazatban és milyen nehézségekkel kell szembenézniük a szereplőknek, az alábbi cikkből kiderül.

Kegyetlen drágulás csapott le a dinnyére: luxus lesz a magyarok kedvenc gyümölcse?
Csaknem másfélszeresére nőtt a görögdinnye átlagára Magyarországon az elmúlt 21 évben. Noha 2000 és 2003 között rendesen bezuhant a nyár egyik slágergyümölcsének számító görögdinnye piaci átlagára, a 2003-as mélypont (54,7 forint/kilogramm) soha többet ismétlődött meg, mi több, általában elmondható, hogy a dinnye átlagára jobbára emelkedő pályát mutat. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI legfrissebb grafikonjából az is kiderült, hogy az alacsonyabb átlagárú éveket mindig egy nagyobb áremelés követte.

Újabb agrárfúziót hajtanak végre a Mészáros-csoportban
Meghatározó mezőgazdasági cégébe, a felcsúti Búzakalász 66 Kft.-be olvasztja a Mészáros-csoport a Békés megyei Muronyban található Murátó Mezőgazdasági Zrt.-t. E mezőgazdasági vállalat volt az, amelynek megvásárlásával a csoport néhány éve megszerezte a korábban állami gazdaságként működő, szintén muronyi Hidasháti Mezőgazdasági Zrt.-t.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben