Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.24. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.24. vasárnap

agrarszektor.hu
Az érkezett hidegfront szakadozott felhőzete kelet felé vonul, mögötte kisüt a nap, de gomolyfelhők is képződnek - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.07.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.07.24.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.07.24.) napon.

2022.07.24. vasárnap: Az érkezett hidegfront szakadozott felhőzete kelet felé vonul, mögötte kisüt a nap, de gomolyfelhők is képződnek. Eleinte szórványosan várható zápor, zivatar, majd keleten - főleg a Miskolc-Békéscsaba közötti sáv menti összeáramlásban lehet nagyobb eséllyel csapadék. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között várható.
Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.07.25. hétfő: Derült, vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Az északi, majd a délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A hőmérséklet a délutáni órákban 30 és 37 fok között alakul.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a zöldséget az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón
Nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy saját udvara, veteményese legyen, de ez nem jelenti azt, hogy le kell mondani a friss terményekről. Számos olyan zöldség létezik, mely kis helyen, például egy balkonládában is bőséges termést képes hozni. Így nem kell annyit boltba se járni, és nem elhanyagolható az sem, hogy friss, egészséges, zamatos alapanyagokhoz juthatunk, ráadásul a jelenlegi árak mellett igen sokat is spórolhatunk. Az pedig már csak hab a tortán, hogy közben jól érezhetjük magunkat, a kertészkedés akár erkélyen, akár a kertben jó kikapcsolódást nyújt. Alábbi cikkben pedig egy csokorba gyűjtöttük, hogy mely zöldségeket érdemes választani a cserépben való termesztéshez.

Pofonegyszerű: így garantáltan bőseges lesz a burgonyatermés a kertben
Ha létezik olyan zöldség, amely nem hiányozhat egy kiskertből sem, az bizony a burgonya. A krumplit számtalan módon elkészíthetjük és felhasználhatjuk a konyhában, így termesztése során a legfontosabb, hogy minél több gumó teremjen a növényen. Akadnak olyan filléres trükkök, amelyekkel pofonegyszerűen felturbózhatjuk, és akár meg is duplázhatjuk a burgonyatermést a kertben, ráadásul nem is kell messzire mennünk értük, hiszen akár tojáshéjjal, vagy kávézaccal is segíthetjük krumplinkat a több gumó növesztésében.

Szuperhatékony módszer a műtrágyák helyett: ez működhet, mégse használja senki
A franciaországi OCAPI kutatási program kutatói szerint az emberi vizelet értékes alternatívája lehet a vegyi műtrágyáknak. A szakemberek szerint ez a megoldás nemcsak ugyanolyan hatékony lehet, mint a jelenlegi műtrágyák, de jóval kevésbé szennyező is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?