Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.14. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.14. vasárnap

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű, de főként a reggeli, délelőtti időszakban erősebben felhős, borult tájak is előfordulhatnak - nagyobb eséllyel a déli és nyugati megyékben - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.08.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.08.14.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.08.14.) napon.

2022.08.14. vasárnap: A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás napsütés valószínű, de főként a reggeli, délelőtti időszakban erősebben felhős, borult tájak is előfordulhatnak - nagyobb eséllyel a déli és nyugati megyékben. Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, majd napközben ott is mérséklődik a légmozgás. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat.

A következő napon várható időjárás

2022.08.15. hétfő: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, legkisebb eséllyel
az ország délnyugati harmadán. A szél csak zivatarban erősödhet meg. A délutáni órákban 29, 34 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

Filléres trükkök a kertbe: ezekkel a legnagyobb forróságot is túlélik a növények
Az idei nyár bizony nem a kellemes, frissítő esőzésekről, záporokról volt híres, és úgy tűnik, hogy az extrém forróság és szárazság még jó ideig velünk marad. Ez minden élőlénynek megterhelő, köztük a növényeknek is, ezért ezekben az időkben rájuk is különös tekintettel kell lennünk. Kérdés, hogy vajon mit tehetünk, hogy életben tartsuk őket a szélsőséges időjárási körülmények között is. A jó hír az, hogy némi odafigyeléssel megbirkózhatunk a hőséggel, és a növényeinknek megfelelő életkörülményeket alakíthatunk ki. Hogy hogyan, az az alábbi cikkből kiderül.

Ezek az állatok teljesen eltűntek a magyar földekről: ezért mondtak le róluk a gazdák
Magyarország egy lovas nemzet, így nem csoda, hogy ezek az állatok becsben vannak tartva és a kultúránk szerves részei. Mára már ugyan nincs "divatja" annak, hogy a mezőgazdaságban is alkalmazzák őket, pedig korábban mondhatni, hogy ők voltak a négy lábon járó traktorok. A lovak haszonállatból társállattá lettek, és szívesebben tartják őket kedvencként, mintsem "munkaeszközként". Ha jobban belegondolunk, kissé furcsa is lenne, hogy a mai modern világban a csúcsminőségű precíziós eszközök, gépek helyett valaki a lovát vezetné ki a földekre. De nem ez az egyetlen dolog, ami miatt ennyire kikoptak az agráriumból.

Ezeket a hibákat sokan elkövetik: így védd meg a növényeket a pusztító hőségtől
A perzselő nyár és a klímaváltozás a növénytermesztők rémálmává vált az elmúlt pár évben. Óriási hatással van a növények terméseredményeire és minőségére. Különösen sújtja a klímaérzékeny növényeinket a hőség és a túlzott UV-B sugárzás, a páratartalom és a fényviszonyok, hiszen ezek mind negatívan befolyásolják termőképességet. Sajnos ez a jelenség a hazai zöldségállományunk döntő többségére vonatkozik, de gyümölcsfáink sincsenek biztonságban, így érdemes megoldást találnunk károk enyhítésére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33