2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Növény

Hamarosan indul az Egységes Kérelem beadása

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a 2013. évi Egységes Kérelem keretében benyújtandó egységes területalapú támogatás (SAPS), agrár-környezetgazdálkodási támogatás (EMVA-AKG), kedvezőtlen adottságú területek támogatása (KAT) illetve Natura 2000 gyepterületek támogatása jogcímekkel kapcsolatban elengedhetetlen a kérelmezett területek földhasználati jogviszonyának rendezése.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A SAPS kérelem benyújtása esetén az ügyfeleknek 2013. június 10-én kell a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában jogszerű földhasználónak lenniük.

A KAT kompenzációs támogatásának igénybevételére, valamint a Natura 2000 gyepterületek támogatás igénylése esetén a kérelmezőknek 2012. szeptember 1-től 2013. augusztus 31-ig kell rendelkezniük földhasználati jogosultsággal a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában.

Hasonló a helyzet az EMVA-AKG támogatások esetében is, ahol a földhasználati jogosultságot a támogatás alapjául szolgáló terület vonatkozásában a teljes támogatási időszakra megszakítás nélkül igazolni kell, azaz 2009. szeptember 01-től 2014. augusztus 31-ig.

Főszabály szerint a kérelmet benyújtó -MVH regisztrációs számmal rendelkező- ügyfeleknek a támogatás alapjául szolgáló területek vonatkozásában a földhasználati nyilvántartásban kell földhasználóként bejegyzettnek lenniük a fent megadott dátumokban a SAPS, KAT, Natura 2000 és az EMVA-AKG támogatások tekintetében.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu