Hátraarcot fúj a tavasz: jövő héten kegyetlenül beüt a hideg az országba

Hátraarcot fúj a tavasz: jövő héten kegyetlenül beüt a hideg az országba

MTI
Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn napközben napos idő lesz a jellemző, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, ezzel együtt a Dunántúlon, majd az Északi-középhegységben is elszórtan zápor, sőt a Kisalföldön zivatar is kialakulhat. Estére már mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A szél napközben megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, estétől viharos lökések lehetnek. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz, napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti megyékben a déli órákig lehet vékonyabb a felhőzet, ott rövid időre kisüthet a nap. Többfelé várható csapadék, a nap második felétől már egyre intenzívebb eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben havas eső, havazás valószínű, néhol zivatar is lehet. Nagy területen lesz erős, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos a szél. A hőmérséklet hajnalban 2-10 fok között alakul. Napközben a hőmérséklet az ország nagyobb részén alig változik, sokfelé a délutáni órákban általában 3-10 fok között lesz, az ország keleti területein viszont még 11-19 fok is lehet.

Szerdára virradó éjjel országszerte előfordul csapadék: a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, havazás, másutt eső. A hajnali, reggeli óráktól csökken a csapadék, estefelé inkább már csak az északkeleti megyékben várható vegyes halmazállapotú csapadékra. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben továbbra is lehetnek viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 1-6, a maximumhőmérséklet 3-9 fok között valószínű.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, hó is előfordul. A szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. Hajnalban 0-5, délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken is jellemzően felhős lesz az ég, csak kevés helyen süthet ki rövid időre a nap. Elszórtan - nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben - fordulhat elő kisebb eső, zápor. A Dunántúlon és Zemplén környékén erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 0 és 5, délután 6-13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék már sehol sem valószínű. A Nyugat-Dunántúlon és a Zemplénben erős széllökések is várhatók. Hajnalban mínusz 2 és plusz 5, a délutáni órákban 11 és 16 fok közötti értékek várhatók.

Vasárnap több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Továbbra is erős lesz a szél a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplénben. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a csúcshőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?