Hektáronként 12 ezer forint támogatás a szőlőkabóca ellen

agrarszektor.hu
Támogatási kérelem nyújtható be az amerikai szőlőkabóca elleni megelőző védekezéshez a szőlőültetvényeken. A Magyar Államkincstár 2019. március 1-31. között várja a kérelmeket a védekezés támogatására, amivel az amerikai szőlőkabóca által terjesztett, a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó fitoplazma terjedése előzhető meg.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A támogatás a védekezési időszakban a szőlőültetvényen kijuttatott növényvédő szer vételárához vagy a gépi bérmunka-szolgáltatás formájában elvégzett növényvédelmi költségekhez nyújt 75 százalékos vissza nem térítendő támogatást. A támogatás mértéke hektáronként legfeljebb 12.000 forint azzal, hogy a támogatás szőlőtermelőnként nem haladhatja meg a 240.000 forintot. A korlátozás alól kivételt jelent a Nébih által prebázis, bázis vagy certifikált kategóriájúként elismert és nyilvántartásba vett nemes és alany szaporító-alapanyag, valamint a szőlőoltvány-iskolában nevelt, szőlőültetvény létesítésére alkalmas ültetési anyag előállítására szolgáló szőlőültetvény.

A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján a támogatás jogosultja a szőlőtermelő vagy a támogatás igénylésére felhatalmazott termelői szerveződés, amelynek a szőlőtermelő tagja. A támogatásra jogosult a tárgyévben kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be. Az elfogadott támogatási kérelem alapján végrehajtott növényegészségügyi védekezés iránti kifizetési kérelemről a Kincstár külön közleményt ad ki. A kifizetési kérelem legkésőbb augusztus 15-ig nyújtható be a Kincstár által erre a célra közzétett nyomtatványon.

A támogatási kérelem benyújtására vonatkozó 4/2019 (II.1.) MÁK-közlemény és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok itt találhatóak meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 24. 05:58