2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Hírek - Növény

Viharos széllökések és váratlan zivatarok csaphatnak le a hétvégén

Zivatarok és kiadós eső miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A figyelmeztetés Magyarország egész területére érvényes, és szombat éjfélig tart.
 
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére szombat éjfélig. A péntek déli óráktól ugyanis előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd este már a Dunántúl más részein és a középső országrészben is kialakulhatnak elszórtan zivatarok.  Akár több, mint 10-15 milliméteres intenzív csapadékhullás is lehet, viharos széllökések kíséretében. Átmeneti szünet után szombaton már a déli megyékben és a Tiszántúlon is van esélye helyenként zivatarnak. Egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt, de károkozó szélrohamoknak kicsi az esélye - írja a met.hu.

Szombat délután dél felől kiterjedt csapadéktevékenység kezdődik, mely fokozatosan észak felé terjed. Vasárnap délelőttig a Dunántúl délkeleti területein és az Alföldön várható kiadós mennyiségű, 15-20 millimétert is meghaladó eső. A legnagyobb esőzésre a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet számítani, akár a 30-40 millimétert is meghaladhatja a csapadék mennyisége.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu