2017. október 20. péntek Vendel

Hírek - Növénytermesztés

Elhunyt a KITE Zrt. legendás elnöke

Elhunyt Szabó István, a KITE Zrt. korábbi elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke. A volt országgyűlési képviselő, agrárpolitikus 93 évet élt.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Szabó István 1924-ben Nádudvaron született, és több mint 38 éven át volt a helyi mezőgazdasági termelőszövetkezet elnöke, illetve haláláig a nádudvari központú Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés (KITE) Zrt. elnöke, majd örökös tiszteletbeli elnöke. Az egykori országgyűlési képviselő, a volt MSZMP Központi Bizottságának és Politikai Bizottságának tagja több mint húsz évig vezette a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsát (TOT). Kilenc évig volt a kollektív államfői testület, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának tagja.

Szabó István Nádudvar első díszpolgára, kétszer kapott Kossuth-díjat. 1951-ben lépett be a helyi Vörös Csillag Termelőszövetkezetbe, amelynek tagjai a következő évben elnökké választották. A rendszerváltás után a KITE Zrt. termelői tulajdonosait összefogó Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés Kft. felügyelőbizottságának elnöke volt. Szabó Istvánt 2014-ben, 90. születésnapja alkalmából köszöntötték a KITE Zrt. örökös tiszteletbeli elnöke cím átadásával.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu