2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Piac

Az LMP és Orbán is egyetért: meg kell szüntetni a Paksi Atomerőmű állami támogatását

Megszavazta Orbán Viktor azt az LMP-s javaslatot, amely megszüntetné a Paksi Atomerőmű állami támogatását. Az LMP üdvözölte a döntést.
 
 

Sűrűn hangoztatott nézet, hogy az atomenergia olcsóságának oka, hogy jelenlegi ára tartalmazza a majdani bezárás, leszerelés és nukleáris hulladék-elhelyezés költségeit is. Azonban ez a kijelentés Magyarországon nem állja meg a helyét, hiszen – ahogy a LMP közleményéből kiderül - A Központi Nukleáris Pénzügyi Alap (KNPA) mintegy 19 milliárd forintos éves kiadását csak felerészben fedezi a Paksi Atomerőmű, felerészben viszont a központi költségvetés támogatására szorul - számol be a HVG.

Az LMP-s Jávor Benedek ezért azt javasolta, hogy az alap kiadásait teljes egészében állja a Paksi Atomerőmű, így egyszerűsödne és átláthatóbbá válna a költségelszámolás, a felszabaduló állami forrásokból pedig civil szervezeteket lehetne támogatni.

Az LMP üdvözölte Orbán Viktor támogatását az ügyben, reményeik szerint pedig ezek után a kormány többi tagja is támogatja javaslatukat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu