Nagy lehetőségeket rejt magában a régi akkumulátorok feldolgozása

agrarszektor.hu
Nagy lehetőség rejlik az Európai Unió területén a használt akkumulátorokban és elemekben Herczog Edit, MSZP-s európai parlamenti képviselő szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Herczog kifejtette, hogy míg régen az elemet veszélyes hulladékként tartották számon, mára világossá vált, hogy hogy az elem és akkumulátor az európai kutatásfejlesztés egyik központi összetevője, hiszen "az energiapolitikában és a közlekedésben a továbblépés nem képzelhető el az akkumulátorok forradalmi megújítása nélkül". Az is kiderült az évek során, hogy az energia tárolása megoldható feladat, de ehhez óriási akkumulátorokat kell létrehozni.

Ma az elemek közé értendők a hibridautók nagy akkumulátorai vagy akár a szélerőművek több tonnás óriáselemei is, amiket 95 százalékban újra lehet hasznosítani, így csökkentve többek közt az Európába irányuló ritkafémimportot.
A lítium újrahasznosítása például nagy mértékben növelné Európa függetlenségét ezen a területen, hiszen e ritkafém bányászatának 95 százaléka Kínában zajlik. 

Herczog Edit nagyon fontosnak nevezte, hogy tovább növekedjen a használt elemek és akkumulátorok visszagyűjtésének aránya, amely jelenleg még a fejlettebb európai országokban is csak 45 százalékos. 

Ehhez fontos a környezettudatos magatartás kialakítása (már gyerekkortól kezdve), a gyűjtőhelyek kiterjesztése és fejlesztése, és kiemelt figyelem fordítása azokra a berendezésekre, amelyek nem cserélhető, hanem újratölthető elemeket használnak - írja az energiainfo.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?