Előtérbe kerülhet a környezet védelme

agrarszektor.hu
Ahhoz, hogy az Európai Unió tagországaiban a gazdák teljes körű mezőgazdasági uniós támogatást kapjanak 2013 után, fokozottan kell majd figyelniük a környezet védelmére - tudta meg az MTI. Várhatóan novemberben ismerteti a bizottság az EU 2013 utáni KAP javaslatait.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

Kiszivárgott információk szerint a támogatási rendszer nem változna az ágazaton, legalább is Dacian Ciolos mezőgazdasági biztos elképzelései szerint. Ebbe bele tartozik a gazdáknak járó közvetlen kifizetések mellett az exporttámogatás is, mivel ezek eltörlése az agrárjövedelmek csökkenéséhez vezetne, ami magával vonná a földek esetleges műveletlenül hagyását.

A várhatóan a vidékfejlesztésre szánt támogatások is változatlanok maradnak, csupán minimális egyszerűsítő változásokat eszközölnének. A támogatások pedig az innovációra, klímaváltozás hatásainak ellensúlyozására és a fiatal gazdák támogatására mennének.

Az EU biztosa úgy véli, hogy a régi tagországok gazdái többszörös támogatásokat kapnak, mint az új nemzeteké, így valamiféle reformot tervez ennek kiküszöbölése érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?