Május közepéig igényelhető tejtámogatás

agrarszektor.hu
Május 15-ig lehet különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó tejtámogatást igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). A támogatás nehéz helyzetben lévő, gazdasági vagy környezeti szempontból érzékeny területen gazdálkodó tejtermelőknek nyújt segítséget.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A támogatás alapja a 2010/2011. kvótaévben értékesített tejmennyiség. Azok a tejtermelők kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha állatállománya szerepel az ENAR nyilvántartásban, gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny helyen fekszik, és rendelkeznek minimum 1 hektár SAPS támogatásra jogosult területtel.


A támogatási kérelmeket (melyek egyben kifizetési kérelemnek is minősülnek) 2011. május 15-ig kell benyújtani a területileg illetékes MVH megyei kirendeltségre. Mivel ez a dátum idén munkaszüneti napra esik, a kérelmeket legkésőbb 2011. május 16-án is postára lehet adni. A határidő elmulasztása azonban jogvesztő jellegű, így az azon túl beérkezett kérelmeket a Hivatal érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.


A támogatás mértékét az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapnak az Európai Bizottság által meghatározott pénzügyi kerete és a kérelmezett értékesített tejmennyiség határozza meg. 


További részleteket valamint a támogatás igénybevételéhez beküldendő formanyomtatványt a Hivatal honlapján olvasható 62/2011 (IV.4.) MVH Közlemény tartalmazza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?