Május közepéig igényelhető tejtámogatás

agrarszektor.hu
Május 15-ig lehet különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó tejtámogatást igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). A támogatás nehéz helyzetben lévő, gazdasági vagy környezeti szempontból érzékeny területen gazdálkodó tejtermelőknek nyújt segítséget.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A támogatás alapja a 2010/2011. kvótaévben értékesített tejmennyiség. Azok a tejtermelők kaphatnak támogatást, akiknek szarvasmarha állatállománya szerepel az ENAR nyilvántartásban, gazdaságuk gazdasági szempontból sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny helyen fekszik, és rendelkeznek minimum 1 hektár SAPS támogatásra jogosult területtel.


A támogatási kérelmeket (melyek egyben kifizetési kérelemnek is minősülnek) 2011. május 15-ig kell benyújtani a területileg illetékes MVH megyei kirendeltségre. Mivel ez a dátum idén munkaszüneti napra esik, a kérelmeket legkésőbb 2011. május 16-án is postára lehet adni. A határidő elmulasztása azonban jogvesztő jellegű, így az azon túl beérkezett kérelmeket a Hivatal érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.


A támogatás mértékét az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapnak az Európai Bizottság által meghatározott pénzügyi kerete és a kérelmezett értékesített tejmennyiség határozza meg. 


További részleteket valamint a támogatás igénybevételéhez beküldendő formanyomtatványt a Hivatal honlapján olvasható 62/2011 (IV.4.) MVH Közlemény tartalmazza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?