Mi lesz a gazdák támogatásaival? - Egyelőre minden spekuláció

agrarszektor.hu
Minden információ egyelőre csak spekuláció az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) jövőjével kapcsolatban. Az Európai Bizottság várhatóan novemberben áll elő hivatalos javaslataival.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Magyarország abban érdekelt, hogy a KAP radikálisan ne alakuljon át - hangoztatta Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK). A 2020 utáni KAP-ról ugyanakkor egyelőre semmilyen hivatalos javaslat nem jelent meg, így Czerván György szerint minden eddigi információ erről a témáról csak spekuláció és találgatás. Az Európai Bizottság a KAP jövőjéről várhatóan novemberben hozza nyilvánosságra elképzeléseit.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

Egyes aggodalmak szerint fennáll a veszélye annak, hogy a bizottság más célokra - például a migránsügy kezelésére - csoportosítana át egyes uniós agrárforrásokat, amelyek a Brexit miatt is csökkenhetnek. Emellett nem kizárt, hogy a támogatások elnyeréséhez még több feltételt kell majd teljesíteniük a magyar gazdáknak is. Mindez egyes vélemények szerint a támogatások csökkenéséhez, illetve nehezebb megszerzéséhez vezethet 2020 után.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?