Ilyen az agrárfoci - Véget ért az első Magyar Agrár Kupa (x)

agrarszektor.hu
A múlt hétvégén először iratkozott fel a szabadidős sportesemények sorába a Magyar Agrár Kupa, amelynek közigazgatási szekciójában a Földművelési Minisztériumnak és a tárca háttérintézményeinek a csapatai mérték össze az erejüket, a kereskedelmi szekcióban pedig azok a vállalkozások, amelyek az agrárium elismert szereplői.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A rendezvény két nagy cél megvalósulását segíti elő; sportolási lehetőséget biztosít a területen dolgozóknak, emellett sportbaráti és munkatársi kapcsolatok kialakulását szolgálja. Csak azt kívánhatom a házigazdáknak, hogy jövőre még a mostaninál is nagyobb mezőnyt tudjanak felvonultatni a II. Magyar Agrár Kupán - fogalmazott Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

Annak ellenére, hogy a 2016-os esztendő kiemelkedően nagy sporteseménye a Rióban megrendezésre kerülő nyári olimpia, nekünk, magyaroknak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság is nagyon sokat számít, hiszen a 24 csapatos mezőnyben végre ott lehet a mi válogatottunk is. Ezt a teljesítményt a magunk módján mi a mostani torna meghirdetésével kívántuk elismerni és megünnepelni, de ugyanezt fogjuk tenni a következő eseményeinken is - emelte ki Szalay Gergő, a PromoSport Kft. ügyvezetője.

A 23 csapatos közigazgatási szektor legjobbjának a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kispályás csapata bizonyult, amely a rendes játékidő letelte után csak büntetőrúgó párbajban tudta felülmúlni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csapatát.

A bronzérmeket a Földművelésügyi Minisztérium játékosai vehették át, akik szintén szoros küzdelemben győzték le a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. focistáit. Ezen az ágon dr. Ökrös Tamás, az FM csapatának tagja lett a gólkirály, míg a játékvezetők a legjobb kapusnak Bartha Lászlót, a torna-győztes gárda kapitányát választották meg.

A kereskedelmi szekció körmérkőzést játszó hét csapata közül kiemelkedett a Kite Zrt., ebből az együttesből került ki Sütő Antonió személyében a gólkirály, ahogy a legjobb kapusnak megválasztott Balogh Viktor is. A két focitornával párhuzamosan zajló bogácsozó versengés legjobbjának a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt.-t képviselő Bakonyi Betyárok elnevezésű főzőcsapat bizonyult.

Az I. Magyar Agrár Kupa résztvevői szabad perceikben egész nap tesztelhették a támogató Toyota Central Europe Kft. által kiállított új modelleket, köztük az erdészetek által kifejezetten kedvelt Toyota Hilux 2016-os változatát. Ezt az újdonságot a nyári hazai bemutatót megelőzően az elsők között tekinthették meg a rendezvény vendégei.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Agrárpénzek

Jön az uniós pénz a gazdáknak

Október 16-án kezdődik a közvetlen támogatások és egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegének kifizetése.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?