Tarolhatnak ezek a magyar élelmiszerek Erdélyben: így hódítanák meg a boltokat

Tarolhatnak ezek a magyar élelmiszerek Erdélyben: így hódítanák meg a boltokat

agrarszektor.hu
Székelyföldi és magyarországi üzletemberek számára szervezett találkozót az Agrármarketing Centrum 2023. június 8-9-én Csíkszeredán és Sepsiszentgyörgyön, amelynek elsődleges célja, hogy további magyar termékek kerülhessenek a székelyföldi üzletek kínálatába. A találkozókon tíz hazai élelmiszergyártó cég termékeivel - többek között kézműves szilvalekvárokkal, bio tésztákkal, bor- és gyümölcsecetekkel, kézműves szörpökkel és üdítőkkel, kekszekkel, valamint különböző mentes termékekkel - ismerkedhettek meg Székelyföld releváns élelmiszerláncainak beszerzői és disztribútorai.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A magyar gazdasági erő székelyföldi növekedése, ha úgy tetszik, a magyar és magyar üzleti kapcsolatok bővülése volt a célja az Erdélyben szervezett, a magyar termékek székelyföldi piacra kerülését segítő üzletember találkozóknak. A kétnapos rendezvényen Csíkszeredán, valamint Sepsiszentgyörgyön mutatkozhattak be exportképes magyar vállalkozások, hogy termékeikkel bővítsék a már eddig is jelenlévő hazai termékek kínálatát. Az esemény egyik helyszínéül nem véletlenül választották Csíkszeredát: a város eltökélt célja, hogy növelje az élelmiszeripari ágazatban betöltött gazdasági szerepét, ráadásul jelenleg mintegy 92 hektáros területen terveznek ipari parkot létesíteni - írja az AMC közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A beruházással várhatóan korszerű körülményeket tudunk teremteni zöldmezős befektetések megvalósulásához, melyek között reményeink szerint szép számmal lesznek élelmiszeripari vállalkozások

- hangsúlyozta a találkozón Juhász-Borsa Orsolya, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gazdaságfejlesztési és digitalizációs irodavezetője.

Az eseményt Csíkszeredán Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusával, és a Csíki Vállalkozók Egyesületével közösen szervezte meg az Agrármarketing Centrum. Az üzletemberek ezután Sepsiszentgyörgyön folytatták a megbeszéléseket, ahol az Asimcov, Kovászna Megyei Vállalkozói Egyesülettel együttműködésben valósult meg a program. Az eseményeken részt vett Lázár Zoltán, Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja is. Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese mindkét helyszínen tájékoztatta a részvevőket az Agrármarketing Centrum Hungarian Food Business Program néven futó exportfejlesztési programjáról, valamint bemutatta azt a digitális katalógust (Hungarian Food Business Catalogue), amelyben jelenleg mintegy kétszáz magyar cég több mint kétezer termékét kínálják a külhoni beszerzők figyelmébe.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?