Tarolhatnak ezek a magyar élelmiszerek Erdélyben: így hódítanák meg a boltokat

Tarolhatnak ezek a magyar élelmiszerek Erdélyben: így hódítanák meg a boltokat

agrarszektor.hu
Székelyföldi és magyarországi üzletemberek számára szervezett találkozót az Agrármarketing Centrum 2023. június 8-9-én Csíkszeredán és Sepsiszentgyörgyön, amelynek elsődleges célja, hogy további magyar termékek kerülhessenek a székelyföldi üzletek kínálatába. A találkozókon tíz hazai élelmiszergyártó cég termékeivel - többek között kézműves szilvalekvárokkal, bio tésztákkal, bor- és gyümölcsecetekkel, kézműves szörpökkel és üdítőkkel, kekszekkel, valamint különböző mentes termékekkel - ismerkedhettek meg Székelyföld releváns élelmiszerláncainak beszerzői és disztribútorai.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar gazdasági erő székelyföldi növekedése, ha úgy tetszik, a magyar és magyar üzleti kapcsolatok bővülése volt a célja az Erdélyben szervezett, a magyar termékek székelyföldi piacra kerülését segítő üzletember találkozóknak. A kétnapos rendezvényen Csíkszeredán, valamint Sepsiszentgyörgyön mutatkozhattak be exportképes magyar vállalkozások, hogy termékeikkel bővítsék a már eddig is jelenlévő hazai termékek kínálatát. Az esemény egyik helyszínéül nem véletlenül választották Csíkszeredát: a város eltökélt célja, hogy növelje az élelmiszeripari ágazatban betöltött gazdasági szerepét, ráadásul jelenleg mintegy 92 hektáros területen terveznek ipari parkot létesíteni - írja az AMC közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A beruházással várhatóan korszerű körülményeket tudunk teremteni zöldmezős befektetések megvalósulásához, melyek között reményeink szerint szép számmal lesznek élelmiszeripari vállalkozások

- hangsúlyozta a találkozón Juhász-Borsa Orsolya, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gazdaságfejlesztési és digitalizációs irodavezetője.

Az eseményt Csíkszeredán Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusával, és a Csíki Vállalkozók Egyesületével közösen szervezte meg az Agrármarketing Centrum. Az üzletemberek ezután Sepsiszentgyörgyön folytatták a megbeszéléseket, ahol az Asimcov, Kovászna Megyei Vállalkozói Egyesülettel együttműködésben valósult meg a program. Az eseményeken részt vett Lázár Zoltán, Magyarország csíkszeredai Főkonzulátusának külgazdasági attaséja is. Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese mindkét helyszínen tájékoztatta a részvevőket az Agrármarketing Centrum Hungarian Food Business Program néven futó exportfejlesztési programjáról, valamint bemutatta azt a digitális katalógust (Hungarian Food Business Catalogue), amelyben jelenleg mintegy kétszáz magyar cég több mint kétezer termékét kínálják a külhoni beszerzők figyelmébe.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?