Ammóniamérgezés a kisvárdai baromfifeldolgozóban

Ammóniamérgezés a kisvárdai baromfifeldolgozóban

agrarszektor.hu
Tizennégy személyt kellett kórházba szállítani, miután ammónia jutott a levegőbe egy kisvárdai üzem egyik helyiségében – írja a Hellovidék.hu az RTL-re hivatkozva. Mindannyian enyhe mérgezést szenvedtek, többségüket péntek estére már haza is engedték a kórházból. Az üzem nem reagált a megkeresésekre, ám a legújabb információk szerint pénteken ismét kint voltak a mentők, néhány dolgozót pedig kórházba szállítottak. A rendőrség vizsgálja az ügyet. A hírek szerint a Master Good Kft. kisvárdai baromfifeldolgozójában történt a baleset.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az RTL birtokába kerülő felvételen látható, amint a munkások henteskötényben odakint várakoztak, ugyanakkor többeket rosszullét miatt azonnal a mentőautóhoz kellett kísérni.

A gázszivárgás következtében összesen 14 személyt vizsgáltak a mentők, akiket helyszíni ellátást követően, stabil állapotban azonnal sürgősségi osztályokra szállítottunk

mondta Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője.

Enyhe mérgezésről van szó

A kórházba szállított munkásokat két intézmény látta el. Négyen a kisvárdai kórházba kerültek, tíz személyt pedig Nyíregyházára szállítottak. Az RTL információi szerint mindannyian enyhe mérgezést szenvedtek, égő, kaparó torokfájdalomra és köhögésre panaszkodtak. Információk szerint már jobban vannak, többségüket péntek estére hazaengedték a kórházból.

Az esetet a katasztrófavédelem is megerősítette. Eszerint az ammónia egy műszaki hiba miatt áramlott ki az üzemben. A gázt kizárták, így a szivárgás megszűnt. A már kijutott ammóniát vízzel hígították, majd átszellőztették a csarnokot. A laboreredmények alapján a közelben lakók nem voltak veszélyben.

A hűtőrendszer lehetett az oka

A húsfeldolgozó üzem eddig nem reagált a megkeresésre. A rendőrség még vizsgálja, hogy pontosan mi történt. Eközben az RTL szerint pénteken ismét mentőautók vonultak ki az üzem területre. Hogy milyen okból kifolyólag, és van-e köze a csütörtöki mérgezéshez, azt nem tudni, de a mentőszolgálat szerint 6 embert szállítottak kórházba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?