A határon túliakat is segítik a falugazdászok

A határon túliakat is segítik a falugazdászok

agrarszektor.hu
Bővült a falugazdászok létszáma, és a hálózat területi lefedettsége a Csángóföldre történő terjeszkedéssel - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese Tokajban a II. Kárpát-medencei Falugazdász Konferencia és Csapatépítő Program megnyitóján.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A rendezvényen Farkas Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy 2018 óta működő Kárpát-medencei Falugazdász-hálózat folyamatosan bővült, így Erdély, Délvidék, Kárpátalja és a Felvidék mellett idén már a csángóföldi gazdák is élvezhetik a szervezet minden előnyét - írja közleményében az Agrárminisztérium. A külhoni Falugazdász-hálózat fontos szerepet lát el a határokon túli magyar gazdatársadalom összefogásában, szakmai és adminisztratív támogatásában.

Immáron nagyobb rálátással rendelkezünk az egyes régiókra, nincsenek párhuzamos területi lefedettségek, az adminisztrációs terhek csökkentek, és ami az egyik leglényegesebb szempont, hathatósabban tudjuk elérni a szórványban tevékenykedő gazdákat is

- tette hozzá a miniszterhelyettes. Farkas Sándor kiemelte, hogy az évek során sok tapasztalat halmozódott fel a hálózat működésével kapcsolatban. Bebizonyosodott, hogy az egységesítés által még eredményesebben hívhatók le a nemzeti, vagy EU-s pályázati források, továbbá jobban kivitelezhető az egyes agrárágazatok szerinti felosztás és segítségnyújtás. Mindezek mellett nőtt a gazdakapcsolatok száma, a gazdák elérése, megszólítása és a hálózatba történő bevonása is - húzta alá a miniszterhelyettes.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38