2022. június 27. hétfő László

Hírek - Agrárpénzek

15 ezer tonna élelmiszert kapott hazánk

Az MVH-val szerződött segélyszervezetek tavaly majdnem 15500 tonna élelmiszert tudtak eljuttatni a rászorulóknak, az EU Élelmiszersegély Program keretei között. Ebből 2600 településen mintegy 900 ezer ember részesült – közölte a hivatal.
 
 

Az MVH-val együttműködve a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet több más mellett csaknem 5800 tonna lisztet, 1500 tonna kekszet és 6900 tonna tésztát osztott szét a hátrányos helyzetűeknek. A porjektet ellátó vállalkozásokat közbeszerzéssel választotta a hivatal.

Az idei évben is a megszokottak szerint alakul az élelmiszerek összetétele, azzal a különbséggel, hogy az EU döntése értelmében kristálycukor osztásra már nem lesz lehetőség. Az MVH az idei első élelmiszerosztást májusra tervezi, majd ősszel a karácsony előtti időszakban is várhatnak segítséget az arra rászorulók.

A közlemény arról is értesít, hogy ha valamely település vagy önkormányzat szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, akkor erről információkhoz juthat a hivatal honlapján.

Amennyiben valamely település vagy önkormányzat csatlakozni kíván a programhoz, további információkat a hivatal honlapján találhat - tartalmazza a közlemény.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben