A növényi olajok drágulhatnak leginkább

agrarszektor.hu
A növényi olajok vezethetik jövőre az élelmiszerek drágulását, miután az élelmiszeripari cégek a bioüzemanyag gyártókkal versenyeznek a termékért - állítja az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete (FAO).

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az olajos magvak, növényi olajok és a hústermékek ára is emelkedni volt a 2010-11-es évben, ugyanis a kereslet emelkedésével a kínálat nem tud lépést tartani. Idén ráadásul repcéből és napraforgóból is gyenge volt a termés, főként az európai időjárásnak köszönhetően.

Miközben tehát historikusan is alacsony éves termelésnövekedés várható, a kereslet 4,7 százalékkal is nőhet, főként a fejlődő országok egyre emelkedő igénye miatt, amit a bioüzemanyag ágazat kereslete csak tovább tetéz.

Brazíliában várhatóan 15 százalékkal ugrik meg a növényi olaj fogyasztás, melyből 40 százalékot a bioüzemanyag ágazat emészt fel. Argentínában még ennél is nagyobb keresletbővülésre lehet számítani - közel 40 százalékosra - amelyen belül az üzemanyag előállításra használt arány is nagyobb, hozzávetőleg 60 százalékos.

A FAO szerint a növényi olajok üzemanyagként történő hasznosítása komoly akadályokat gördíthet a hagyományos, elsősorban élelmszeripari hasznosítás elé.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?