Péntekre megtorpant a forint

agrarszektor.hu
A hét elején még nem lehetett biztosan tudni, hogy meddig tarthat a forint múlt héten kezdődött erősödése. Péntek reggelre egyértelmű vált azonban, hogy megtorpant a magyar deviza, habár a fordulat még nem érkezett el. A forint a pénteki napot is 305 felett kezdte az euróval szemben, miközben a dollárba ismét beleadtak - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel 305,55-nél járt a forint az euróval szemben, ami gyakorlatilag megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A dollárral szemben 261,13-nál állt a magyar deviza, míg a svájci frank 269,54-nél.

Már kijelenthető, hogy 305-nél megtorpant a forint

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdte a napot, vagyis nem lóg ki a sorból a magyar fizetőeszköz. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

A dollár ismét gyengülésnek indult ma reggelre, az euróval szemben 0,14 százalékkal 1,1693-ig emelkedett a jegyzés. A japán jen eközben 0,2 százalékot tudott javítani, míg az angol font szintén 0,1 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben.

Már kijelenthető, hogy 305-nél megtorpant a forint

Ma délelőtt Európa-szerte megjelentek a második negyedéves GDP-adatok. A franciáknál kora reggel már közölték az első becslést, de Spanyolország esetében is érkezik hasonló adat. A nap második felében a tengerentúlon közlik a legutóbbi növekedés első becslését, ami azonban hatással lehet az euró-dollár árfolyamra is.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi, Faludi Imre

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03