2023. szeptember 22. péntek Móric

Egyre távolabb kerül a forint a 303-tól

agrarszektor.hu
Pénteken a dollár erősödésével párhuzamosan a forint piacán is fordulat mutatkozott, és a nap második felében egészen 305-ig emelkedett az euró jegyzése. Ezzel mostmár kijelenthető, hogy a 303-as erős támasz megállította a magyar deviza szárnyalását, a nemzetközi színtéren pedig továbbra is a jegybanki hírektől várhatunk izgalmakat - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Hétfő reggel 304,86-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a péntek esti árfolyamnál. A magyar deviza a hétvége előtt gyengült jelentősen, 304 alatti szintről 305-ig emelkedett az euró jegyzése. Ezzel párhuzamosan a dollár piacán is fordult a hangulat és az amerikai deviza erősödni kezdett az euróval szemben. A kettő eredőjeként a dollár-forint árfolyam 255-ről 260 közelébe emelkedett pénteken, a hétfői napot pedig 258,4-nél kezdi.

Megijedt a forint a 303-tól

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben. A tágabban vett feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,05 százalékot veszített a dollárral szemben, a török líra árfolyama szintén minimálisan változott, a dél-afrikai rand viszont 0,2 százalékot tudott erősödni.

A dollár hétfő reggelre ismét gyengülésnek indult, és 0,1 százalékkal 1,179 környékére emelkedett az euróval szembeni árfolyam. Közben a japán jen stagnálással, az angol font pedig 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben.

Megijedt a forint a 303-tól

A címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?