A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

agrarszektor.hu
Péntek este stabilról pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását a Standard & Poor's, mely elsősorban a bankrendszer helyzetének javulásával indokolta a lépést. A forint hétfő reggel még nem reagált a kedvező hírre, továbbra is 304 körül jár az euró jegyzése, vagyis a jelek szerint a piac elhitte, hogy az MNB szükség esetén kész további lépésekkel lazítani - írja a Portfolio.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A reggeli órákban 304,25 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag fillérre megegyezett a péntek esti árfolyammal. Vagyis a magyar deviza nem reagált érdemben arra, hogy az S&P meglepetésre pozitívra javította a kilátásunkat változatlan "BBB mínusz" besorolás mellett. A dollárral szemben 255 alá erősödött a forint, miután az amerikai deviza számottevően gyengült a múlt hét végén.

A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,15 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással indította a hetet. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,3 százalékot, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékot veszített értékéből.

A Fed pénteki Jackson Hole-i konferenciáján a világ két vezető jegybankára csalódást okozott, hiszen sem Janet Yellen, sem Mario Draghi nem árult el újabb részleteket a várható monetáris politikáról. Ennek ellenére a dollár ismét zuhanásba kapcsolt, új két és féléves mélypontra esett az euróval szemben, és egy hajszálra került az 1,20-as lélektani szinttől. Hétfő reggel 1,1933-nál járt a jegyzés, ami újabb 0,1 százalékos emelkedést jelentett.

A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03